Moja trgovina
LOADER
Izbornik
Proizvodi

Postupak za reklamacije u trgovinama PEPCO

Trebate samo posjetiti bilo koju PEPCO trgovinu i ispuniti obrazac za reklamacije dostupan na blagajni. Nemojte zaboraviti ponijeti neispravan proizvod s dokazom o kupnji: prihvaćamo račun, izvod iz bankovnog računa ili svjedoka koji potvrđuje da je proizvod kupljen u našoj trgovini.

Prigovor će se razmotriti u zakonskom roku od 15 dana; obavijestit ćemo vas telefonom, poštom ili mailom, prema vašem izboru.

Kako reklamirati proizvod?

01

01

Donesite proizvod i dokaz o kupnji

Imate dvije godine od dana kupnje za podnošenje prigovora u bilo kojoj trgovini. Neispravni proizvod ponesite sa sobom zajedno s dokazom o kupnji: računom, izvodom iz bankovnog računa ili povedite svjedoka koji će potvrditi kupnju.

02

02

Ispunite obrazac za reklamacije

Od blagajnika u trgovini zatražite obrazac ili ga preuzmite s naših internetskih stranica. Ispunjeni obrazac s oštećenim proizvodom predajte službi za korisnike.

03

03

Pričekajte na odluku o prigovoru

U roku od 14 radnih dana *od dana podnošenja prigovora, obavijestit ćemo vas o pozitivnoj ili negativnoj odluci.

04

04

Primanje povrata za neispravni proizvod

U slučaju pozitivne odluke, posjetite trgovinu u kojoj ste podnijeli prigovor kako biste primili povrat novca.

ČESTA PITANJA I ODGOVORI

Mogu li vratiti proizvod koji ne ispunjava moja očekivanja?

Sve naše trgovine nude jamstvo povrata novca: u roku od 30 dana kupci mogu vratiti proizvod, netaknut i “kao nov” zajedno s dokazom o kupnji – računom i netaknutom etiketom. Dodatne informacije o jamstvu povrata novca možete pronaći ovdje.

Mogu li artikl vratiti u trgovinu u kojoj nije kupljen?

Da, robu možete vratiti u bilo koju trgovinu PEPCO. Više o tome pročitajte ovdje.

Mogu li vratiti proizvod bez računa?

Nažalost, to ne možete učiniti. Račun je potreban radi poništavanje prodaje proizvoda i njegovo vraćanje na zalihe.

Mogu li vratiti proizvod bez etikete?

Nažalost, to ne možete učiniti. Potrebno je da artikl vratite u trgovinu netaknut, s etiketama i “kao nov”.

Koji se proizvodi ne mogu vratiti?

Neka roba za osobnu uporabu ne može se vratiti. Cijeli je popis dostupan ovdje.

Koji je jamstveni rok za proizvode PEPCO?

Jamstveno razdoblje za proizvode kupljene u trgovinama PEPCO iznosi dvije godine. U slučaju da pronađete bilo kakvo oštećenje tijekom jamstvenog razdoblja, preporučujemo da podnesete prigovor u bilo kojoj trgovini. Dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Kako mogu reklamirati proizvod kupljen u trgovini PEPCO?

Prihvaćamo reklamacije u svakoj trgovini PEPCO. Samo ponesite oštećen proizvod, predočite dokaz o kupnji (račun, izvod iz bankovnog računa) ili svjedoka koji će potvrditi kupnju i ispunite obrazac za reklamacije. Obradit ćemo vašu reklamaciju u zakonskom roku od 14 dana. Dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Moja je reklamacija odbijena. Što mogu učiniti?

Ako je vaša reklamacija odbijena, a vi ne prihvaćate odluku, imate se pravo žaliti u trgovini PEPCO. Za postupak vrijede ista pravila kao i za uobičajeni prigovor.

Koja je razlika između povrata i reklamacije?

Povrat se može izvršiti u roku od 30 dana od kupnje proizvoda pune vrijednosti, s etiketom i računom kao dokazom o kupnji. S druge strane, kupac ima pravo reklamirati bilo koji proizvod koji nema punu vrijednost (korišteni) u roku od dvije godine od kupnje ako uoči bilo kakav nedostatak u kvaliteti. Reklamirati se može na temelju računa, izvoda iz banke ili vam svjedok može potvrditi kupnju. I povrati i reklamacije mogu se izvršiti u bilo kojoj trgovini PEPCO.

Kako mogu poslati žalbu ili pohvalu?

Pisani prigovor može se predati osobno u poslovnicama Pepco; putem poštanske pošiljke na adresu sjedišta društva Pepco Croatia, d.o.o., Damira Tomljanovića Gavrana 11, 10020 Zagreb; putem obrasca za kontakt na internetskoj stranici pepco.hr; putem elektroničke pošte na: info.hrsi@pepco.eu

Korisnička služba

Imate li pitanja? Pišite nam.
Naša korisnička služba rado će vam pružiti odgovore.

Moglo bi vam se svidjeti i