Omiljeno (0)

Moja trgovina

0

Održivi razvoj

Prepoznajemo utjecaj koji naš brzo rastući lanac ima na društveno i prirodno okruženje. To je ogromna odgovornost koju shvaćamo vrlo ozbiljno. Imajući na umu dobrobit sadašnjih i budućih generacija, želimo biti nositelj pozitivne promjene: zaštititi naš planet i pridonijeti poboljšanju kvalitete života naših zaposlenika, kupaca i lokalnih zajednica.

Okoliš

Neprekidno tražimo načine za smanjenje svog utjecaja na okoliš u svim svojim poslovnim područjima — od nabave do logistike, organizacije trgovina, uredskog prostora i marketinških aktivnosti.

Pošumljavamo Hrvatsku s 3000 novih stabala!

Pepco Croatia postao je partner inicijative Co2mpensating by planting, obvezavši se posaditi 3000 sadnica u prvoj godini suradnje. Inicijativa svoje djelovanje provodi kroz programe dobrovoljnog pošumljavanja u cilju neutralizacije ugljičnog dioksida te edukacije djece i mladih kroz aktivno učenje i praktično djelovanje.

Saznajte više

Better Cotton

Pepco se pridružio organizaciji Better Cotton. Misija ove međunarodne neprofitne organizacije jest pomoć zajednicama proizvođača pamuka kako bi opstale i napredovale, istovremeno štiteći i obnavljajući okoliš. Cilj do 2025. godine je da 25 % našeg pamuka dolazi iz održivih izvora.

Saznajte više

LED rasvjeta u trgovinama

Sve novootvorene PepcoVE trgovine osvijetljene su LED rasvjetom koja štedi energiju. Provodimo i program zamjene stare rasvjete u našim najranije otvorenim trgovinama, tako da se velika većina naših trgovina već koristi isključivo LED rješenjima.

Ambalaža

U 2020. započeli smo s primjenom nove strategije pakiranja, cilj koje je smanjenje ukupne količine ambalaže u lancu opskrbe i povećanje udjela reciklabilne i/ili reciklirane ambalaže – kako za rinfuzne artikle tako i za jedinične.

Ekološki prihvatljivi proizvodi

Dosljedno širimo asortiman i dostupnost ekološki prihvatljivijih proizvoda. U našem asortimanu pronaći ćete odjeću od organskog pamuka, uključujući odjeću s certifikatom GOTS (Global Organic Textile Standard). Time se potvrđuje da se svaka faza proizvodnje odjevnih predmeta – od sirovine do gotovog proizvoda – odvijala u skladu s kontroliranim društvenim i ekološkim kriterijima. PepcoV asortiman uključuje i proizvode izrađene od certificiranog drva i papira, OEKOTEX certificirane proizvode i reciklirane proizvode.

Saznajte više o certifikatima i sigurnosti proizvoda pod karticom Naša kvaliteta

Upotrebljavamo reciklirani papir

96% naših promotivnih letaka tiskano je na recikliranom papiru.

Odgovoran transport

U PEPCU se koristimo sustavom koji se naziva intermodalni prijevoz, a čija je osnovna ideja bolje korištenje željezničkih veza i plovnih putova. To je jedan od najučinkovitijih načina za smanjenje emisija stakleničkih plinova u lancu opskrbe.

Također vodimo računa o smanjenju potrošnje goriva i emisija našeg distribucijskog voznog parka učinkovitim logističkim planiranjem.

Upravljanje otpadom

Odvajamo otpad u cijelom lancu. Uz to, naši distribucijski centri razvili su sustave za prikupljanje industrijskog otpada, koji se izravno šalje na recikliranje.

Reciklirane vrećice

Sve vrećice za kupnju koje se prodaju u našim Pepco trgovinama vrećice su EcoLoop, koje su izrađene od recikliranog plastičnog otpada i sadrže najmanje 85% recikliranog materijala. Vrećice su certificirane kao ekološke vrećice „Plavi anđeo“.

To znači da pridonosimo smanjenju emisije CO2 do 40% u usporedbi s vrećicama izrađenim od fosilnih goriva.

Prikupljanje istrošenih baterija

Istrošene baterije prikupljamo u svim trgovinama. Kod blagajne se nalaze spremnici u koje ih kupci mogu odložiti.

Etični lanac opskrbe

Ljudi su ključ uspjeha u PEPCU – naši zaposlenici, ali i naši dobavljači i drugi poslovni partneri sa svojim cjelokupnim timovima koji nam se pridružuju u podršci kontinuiranom razvoju naše tvrtke. Iz tog razloga neprekidno težimo stvaranju najboljeg mogućeg radnog okruženja. Kao odgovoran poslodavac postavljamo si visoke etičke standarde, a jednako očekujemo i od naših partnera.

Kodeks ponašanja za dobavljače

Našim etičkim kodeksom za lanac opskrbe definirani su zahtjevi tvrtke prema dobavljačima u smislu radnih standarda i poštivanja ljudskih prava. Kodeks se temelji na načelu nulte tolerancije za pitanja koja su iznimno važna za nas i naše kupce, kao što su nesigurni uvjeti rada, prisilni rad, korupcija, pravedne plaće i dječji rad.

Revizije dobavljača

Revizorska tvrtka koja pripada Grupi Pepco Capital s pažnjom osigurava da se naši dobavljači pridržavaju naših etičkih načela. Tvrtka je zadužena za višestupanjski sustav revizije dobavljača, kako bismo mogli biti sigurni da su uvjeti rada u njihovim tvornicama sigurni i da se s njihovim zaposlenicima postupa u skladu s važećim zakonima te da primaju poštenu plaću. Tijekom revizija dobavljača procjenjuje se i njihova usklađenost s propisima o zaštiti okoliša.

Zaposlenici

Pepco ima preko 23 000 zaposlenika u Europi. Naša tvrtka dinamično raste zahvaljujući svojim zaposlenicima, a naši zaposlenici napreduju zajedno s tvrtkom. Profesionalni razvoj uvijek promatramo iz dvije perspektive: iz perspektive strategije i kulture tvrtke kao i iz perspektive razvojnih potreba pojedinačnih zaposlenika.
Temelj našeg svakodnevnog rada je jedinstvena organizacijska kultura, koju nazivamo Pepcoolture, a koja se temelji na misiji, viziji i vrijednostima.

Naša Pepcoolture

To je način na koji ostvarujemo svoju viziju i misiju i svijest o tomu da sve što radimo ima vrijednost. Naš skup od pet vrijednosti – razvoj, ljubav prema kupcu, tim, poštovanje i jednostavnost – omogućuje nam da ujedinimo zaposlenike iz različitih odjela, pozicija i kultura. Kroz naše vrijednosti stvaramo snažan i dobro integriran tim koji uči iz međusobnih iskustava i međusobno se podupire u ostvarenju ciljeva svakog pojedinca.

Razvoj zaposlenika

Pepco nudi raznolik paket edukacije i stručnog usavršavanja kako za djelatnike u trgovinama tako i za one u sjedištu tvrtke. Svaki zaposlenik prolazi godišnji proces u kojem se utvrđuje njegov individualni razvojni put, a osigurani su mu i personalizirana obuka ili resursi za e-učenje. Naš interni proces analize uspješnosti i razvoja osmišljen je kako bi podržao menadžere i zaposlenike u njihovim nastojanjima da postignu najbolje moguće rezultate i poboljšaju kompetencije potrebne za učinkovit rad.

Koristi za zaposlenike

Profesionalni razvoj nije sve. Zbog toga se našim zaposlenicima osigurava niz nefinancijskih pogodnosti koje im olakšavaju život i pomažu u brizi za vlastito zdravlje i dobrobit. Pogodnosti koje stoje na raspolaganju zaposlenicima:

Popust za zaposlenike na kupnju u Pepcu

Organizirana događanja za zaposlenike

Redoviti team building i motivacijski sastanci

Socijalni fond

Grupno osiguranje

Sportske inicijative zaposlenika

Dobrotvorstvo

Za Pepco su djeca prioritet u našim društvenim inicijativama: organiziranje njihovog slobodnog vremena, razvoj, obrazovanje i omogućavanje jednakih prilika u životu. Surađujemo s neprofitnim organizacijama, stvaramo vlastite outreach programe i uključujemo se u volontiranje. U svakoj zemlji u kojoj poslujemo poduzimamo razne inicijative usmjerene na djecu.

Među ostalim, surađujemo s:

SOS Dječja sela Hrvatska

Sela su mjesta nadahnuta Reggio Emilijom, namijenjena za djecu u dobi od 1-3 godine, a vode ih timovi kvalificiranih učitelja primjenjujući načela inovativne pedagogije. Po čemu se razlikuju od tradicionalnih dječjih domova? Hrana, prilagodbe, interijeri — saznajte više u članku.

Idi na web stranicu SOS Dječjeg sela

PepcoVI kupci također pomažu

Dobrotvorni medvjedići

U PepcoVOM asortimanu igračaka možete pronaći jedinstven par dobrotvornih plišanih medvjedića. 100% dobiti od njihove prodaje odlazi Društvu za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece – Mali zmaj koje potpomaže razvoj i obrazovanje svojih štićenika. Kupnjom medvjedića naši kupci čine nešto dobro za djecu! U dizajniranju odjeće za ovaj šarmantni par pomažu nam djeca iz TPD-a, čiji su crteži inspiracija za haljine gospođe Medvjedić i odjevne kombinacije gospodina Medvjedića.

Zašto vrijedi kupovati u Pepcu?

Uvijek smo blizu Vas.

Pepco trgovine dostupne su gotovo na području cijele zemlje.

Uvijek niske cijene

U Pepcu ćete po niskim cijenama naći sve što Vam je potrebno.

Široki izbor

U Pepcu ćete naći široki izbor proizvoda za sebe, obitelj i kuću.

Kupujte bez bojazni

Imate pravo na povrat robe u bilo kojoj trgovini u zemlji u roku od 30 dana.