Moja trgovina
LOADER
Izbornik
Proizvodi

PEPCO oznake

ORGANSKI PAMUK

Unutar naše velike ponude pamučne odjeće, postoji i posebna linija odjevnih predmeta označenih oznakom ORGANIC COTTON, koja se odnosi na proizvode izrađene od organskog pamuka. Organski pamuk je sirovina koja se dobiva ručno uz uporabu ekoloških metoda uzgoja. Na plantažama se koriste prirodni pesticidi, što znači da je pamučni materijal bez pesticida te da se postupak proizvodnje odvija po načelima održivog razvoja.

RECIKLIRANI POLIESTER

Ovo je interna PEPCO oznaka koja jamči da je proizvod djelomično ili u potpunosti izrađen od recikliranog poliestera. Također, ova vas oznaka podsjeća kako korištenjem obnovljive plastike pomažemo u podržavanju održivog razvoja.

Certifikati

OEKO – TEX

OEKO-TEX® Standard 100 vodeća je svjetska neovisna oznaka sigurnosti tekstila u kojoj su provjereni svi elementi proizvoda – tkanine, otisci, gumbi, patentni zatvarači, naljepnice te ukrasni elementi testirani su na štetne kemikalije.

OEKO-TEX® MADE in GREEN kombinacija je certifikata OEKO-TEX® Standard 100, koji potvrđuje kemijsku sigurnost proizvoda te certifikata OEKO-TEX STeP, koji dodatno provjerava te potvrđuje ekološke i socijalne uvjete proizvodnje.

GOTS (The Global Organic Textile Standard)

Ovaj certifikat prati sve faze proizvodnje organskog tekstila. Standardom su definirani uvjeti podrijetla tkanih materijala, kemikalija koje se koriste u proizvodnom procesu te se provjeravaju svi socijalni i ekološki uvjeti.

Saznajte više o certifikatu.

ORGANIC CONTENT STANDARD

Organic 100 i Organic Blend Content Standard međunarodni su standardi koji potvrđuju sadržaj organskih vlakana u proizvodu. Oni provjeravaju svaku fazu nabave i prerade sirovine.

Organic 100 Claim standard dodjeljuje se proizvodima koji sadrže minimalno 95 % organskog pamuka u svom sastavu.

The organic Blended Claim Standard s druge strane, primjenjuje se na proizvode s minimalno 5 % organskog pamuka u svom sastavu.

GLOBAL RECYCLED STANDARD

Međunarodni standard koji postavlja uvjete za reciklirana vlakna te osigurava kontrolu nad kompletnim proizvodnim lancem umanjujući negativan utjecaj na okoliš u smislu korištenih kemikalija, poštivanja ljudskih prava u odnosu na radne uvjete i naknade.

Proizvodi označeni ovim standardom moraju u svom sastavu sadržavati minimalno 50 % recikliranog materijala.

RECYCLED CLAIM STANDARD

Ovi standardi provjeravaju sadržaj recikliranih vlakana u proizvodu. Certifikat dodjeljuje neovisno tijelo i to proizvođačima čiji proizvodi u svom sastavu sadrže minimalno 5 % recikliranih vlakana.

Recycled Claim Standard 100 dodjeljuje se proizvodu koji sadrži minimalno 95 % recikliranog sadržaja.

U drugim slučajevima, kada je reciklirani sadržaj manji od 95 %, izdaje se certifikat Recycled Claim Standard Blended.

VEGAN i VEGETARIAN

Ovi certifikati odnose se na prehrambene, industrijske i kozmetičke proizvode te dokazuju da ponuđeni proizvodi ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla.

Vegan – Proizvod s ovom oznakom ne sadrži životinjske proizvode, a certifikat jamči da u nijednoj fazi proizvodnje nisu korištene životinjske sirovine niti bilo koji njihov dio.

Vegetarian – Jamči da u nijednoj fazi proizvodnje nisu korištene životinjske sirovine ili bilo koji njihov dio. Međutim, sami proizvodi mogu sadržavati životinjske proizvode, npr. derivati svile, meda, mlijeka ili jaja (isključujući jaja iz kaveznog uzgoja).

Saznajte više o certifikatu.

INTERTEK

Međunarodna oznaka kvalitete koju dodjeljuju neovisni ispitni laboratoriji, uključujući i sam Intertek ispitni laboratorij. Oznaka potvrđuje da je proizvod u skladu s europskim sigurnosnim standardima, kao i zahtjevima kvalitete i performansi.

Prije dodjele znaka kvalitete, svi proizvodi u ispitnim laboratorijima Intertek, prolaze temeljitu provjeru sigurnosti, trajnosti, funkcionalnosti, čvrstoće te iskoristivosti. Provjera također uključuje inspekciju proizvoda tijekom proizvodnog procesa.

Saznajte više o certifikatu.

TÜV Rheinland CERTIFIED

Ovo su međunarodne oznake kvalitete koje dodjeljuje neovisno tijelo za certifikaciju TÜV Rheinland. Oznaka kvalitete potvrđuje da je određeni proizvod prošao postupak ispitivanja i certificiranja te da je u skladu s europskim sigurnosnim standardima, kao i sa zahtjevima kvalitete i performansi.

Prije dodjele znaka kvalitete, jedinica TÜV Rheinland, temeljito provjerava sigurnost, trajnost, funkcionalnost i upotrebljivost proizvoda. Provjera također obuhvaća kontrolu proizvoda tijekom proizvodnog procesa.

Saznajte više o certifikatu.