Moja trgovina
LOADER
Izbornik
Proizvodi

Better Cotton jedna je od najvećih svjetskih neprofitnih organizacija posvećena edukaciji i podršci poljoprivrednicima u održivoj proizvodnji pamuka. Samo u razdoblju od 2019. – 2020., Better Cotton je diljem svijeta obučio 2,4 milijuna poljoprivrednika održivijim poljoprivrednim praksama kako bi koristili manje vode, brinuli o tlu i prirodnim staništima, smanjili upotrebu za pesticidima i poboljšali dobrobit i prava radnika.

Uskoro ćete na policama Pepca moći pronaći proizvode s Better Cotton logotipom. Međutim, BC logo ne znači automatski da je proizvod (u potpunosti) izrađen od BC pamuka, zato što se pamuk dobiven kroz BC miješa s drugim pamukom na putu od polja do konačnog proizvoda. BC to naziva ‘sustavom ravnoteže mase’, slično kupovini obnovljive energije: kupnjom zelene energije pridonosite razvoju proizvodnje čišće energije, no ne osiguravate da će samo ta energija svaki put doći do vaše utičnice.

Do 2025. u Pepcu ćemo najmanje 25% našeg pamuka nabavljati kroz Better Cotton

Dobavljajući pamuk kroz BC, podižemo standard proizvodnje pamuka te pomažemo poljoprivrednicima i lokalnom okolišu. Pročitajte više na: https://bettercotton.org/