Popis sadržaja:

  1. Osnovni školski pribor u školskoj opremi – popis 
  2. Bilježnice i notesi
  3. Pernica i njezin sadržaj
  4. Plastični materijali 
  5. Moderna odjeća za školu uz Pepco! 

Početak škole veliki je događaj za sve prvašiće i njihove roditelje. Saznajte koje su osnovni predmeti bitni za malog učenika i što je novo u ovogodišnjoj ponudi Pepco trgovina kako bi se osigurala udobnost i funkcionalnost tijekom učenja i igranja. Otkrij što bi ruksak prvašića trebao sadržavati kako bi svaki dan u školi bio pun avantura i pozitivnih dojmova! 

Osnovni školski pribor u školskoj opremi – popis 

Školski pribor temelj je dobro pripremljene opreme za svakog učenika prvog razreda. Pažljivo odabrane bilježnice, pernica i potrebni pribor osigurat će djetetovu udobnost i učinkovitost pri učenju. U nastavku ćete pronaći detaljan popis najvažnijih predmeta koji bi trebali biti u školskom ruksaku i koje ćete kupiti po atraktivnoj cijeni u Pepco trgovinama.

Bilježnice i notesi

Školska oprema učenika prvog razreda treba sadržavati odgovarajući broj bilježnica i notesa. 

  • Bilježnice na kocke – nekoliko komada (obično 4-5) koji će se koristiti u nastavi matematike i drugim predmetima koji zahtijevaju točne bilješke.
  • Bilježnice na linije – nekoliko komada (također 4-5), potrebnih za učenje pisanja i bilježenja iz materinjeg jezika i drugih humanističkih znanosti.

Pernica i njezin sadržaj

Pernica je ključni element opreme, koji treba sadržavati sav potreban pribor za pisanje i crtanje.

  • Olovke – po mogućnosti nekoliko komada, uključujući olovke različite tvrdoće, kako bi dijete moglo udobno crtati i pisati. Deblje olovke s trokutastim kućištem mogu biti dobar izbor, što olakšava stvaranje navike pravog hvatanja. 
  • Kemijske olovke ili naliv pero – najmanje dva komada (jedan rezervni) ili naliv pero (sa zalihom patrona). Kemijske olovke mogu biti u različitim bojama radi lakše organizacije bilježaka.
  • Bojice – set od 12-24 bojice u različitim bojama dobro će funkcionirati na satovima likovne kulture, ali i tijekom nastave matematike, jezika i prirodnih znanosti. 
  • Flomasteri – set flomastera u različitim bojama koje se mogu koristiti za stvaranje šarenih zabilješki i crteža.
  • Gumica za brisanje – mekana, koja će učinkovito ukloniti pogreške bez uništavanja papira.
  • Šiljilo za olovke – sa spremnikom za otpad kako bi se omogućilo brzo oštrenje olovke ili bojice, bez potrebe za ustajanjem ili prljanjem pernice. 
  • Ravnalo – duljine 15-20 cm, po mogućnosti plastično i fleksibilno, koje će biti udobno za nošenje u futroli za olovke i neće se slomiti. 
  • Škare – sa sigurnim, zaobljenim krajevima koji će jamčiti sigurnost tijekom uporabe.
  • Ljepilo u tubi – jednostavno za korištenje i manje prljavo od tekućeg ljepila, idealno za umjetničke radove i razne projekte.

Školska oprema za djevojčicu može uključivati olovku u njezinoj omiljenoj boji ili s temom iz bajke, npr. Barbie, princeza, jednorog ili likovi iz popularnih animiranih filmova. Osim toga, šarene kemijske olovke, ukrasne gumice ili set naljepnica za bilježnice koje je odabrala djevojčica mogu učiniti učenje privlačnijim. Korice za bilježnice također mogu imati uzorke po izboru djevojčice, npr. cvijeće, leptiriće, srca ili slatke mačke ili pse. Većina djevojčica voli kreativne likovne tečajeve, stoga je vrijedno dodati plastični materijali šljokice, šarene vrpce, perlice i druge ukrase koji omogućavaju stvaranje jedinstvenih umjetničkih djela.

Plastični materijali 

Odgovarajući skup umjetničkih materijala omogućit će učenicima slobodno stvaranje tijekom likovne i tehničke nastave, a prenijet će se u razvoj kreativnosti i ručnih vještina. 

  • Boje i kistovi – školski komplet učenika prvog razreda treba sadržavati set akvarela ili boja za plakate, nekoliko kistova različitih debljina i čašu za vodu.
  • Blok za crtanje i tehnički blok – blokovi s bijelim i obojenim kartama bit će osnova za većinu umjetničkih djela. Tehnički blok će također dobro funkcionirati prilikom rada, koji zahtijeva čvršću podlogu, npr. izrada modela ili kolaža.
  • Papir u boji i upijajući papir – set papira u boji i najmanje 4-5 papira u različitim bojama omogućit će vam stvaranje različitih umjetničkih djela, kao što su izrezi, kolaži ili prostorni modeli. Zahvaljujući njima, djeca će moći još učinkovitije razvijati svoje ručne vještine i maštu.
  • Plastelin i masa za modeliranje – to su odlični materijali za kiparstvo i modeliranje. Djeca mogu stvarati trodimenzionalne figurice, koje razvijaju njihove vještine ručnog i prostornog razmišljanja.

Školska oprema za dječaka može sadržavati olovku s sportskim motivima, automobilima, superjunacima ili likovima iz računalnih igara. Praktične olovke, olovke s omiljenim likovima i udobna šiljila za olovke učinit će svakodnevne obveze lakšim. Dječaci će možda preferirati bilježnice s koricama s kozmičkim motivima, dinosaurima ili sportskim ikonama – matematička bilježnica s Lewandowskim ili Ronaldom na koricama zasigurno će im biti iznimno atraktivna. Dječaci su često zainteresirani za modeliranje i konstrukcije, pa je vrijedno dodati masu za modeliranje, drvene štapiće za izgradnju modela ili tehnički komplet.

Pri popunjavanju školske opreme vrijedi se sjetiti prilagoditi ga individualnim potrebama djeteta i zahtjevima škole. Mnogi učitelji dijele pisma sa školskim priborom tijekom organizacijskih sastanaka ili ih stavljaju u verziju koja se može preuzeti na internetskoj stranici škole. 

Pepco infografika o školskoj opremi

Moderna odjeća za školu uz Pepco! 

Kompletiranje školskog pribora za učenike prvog razreda zahtijeva razmišljanje i uzimanje u obzir i udobnost, kao i sklonosti djece. Najnovija kolekcija odjeće Pepco, s Barbie temama za djevojčice i Marvel temama za dječake, savršen je izbor koji kombinira udobnost i zabavu

Za djevojčice preporučujemo kupnju šarenih bluza, udobnih suknji i tajica s omiljenom Barbie lutkom, koja će osigurati slobodu kretanja i izgledati sjajno. Najnovija kolekcija školske odjeće dostupna u trgovinama Pepco će se sigurno svidjeti svakoj djevojčici. Nudimo udobne trenirke, mekane bluze i rastezljive hlače koje su savršene za svakodnevno nošenje. Prepoznatljiva tema ove kolekcije je Barbie, koja odjeći dodaje djevojački šarm i stil. Uzorci s omiljenom lutkom mnogih generacija pojavljuju se i na sportskoj odjeći i na elegantnijim topovima ili haljinama. Kolekcija je šarena i puna raznolikosti, omogućujući svakoj maloj obožavateljici Barbie da se izrazi kroz svoju odjeću, pružajući udobnost i slobodu tijekom školskih aktivnosti.

Pepco infografika o najnovijoj kolekciji školske odjeće Barbie i Marvel

Dječacima će se svidjeti majice i dukserice s otiscima popularnih Marvelovih superjunaka, koje nisu samo elegantne, već i zadovoljavaju potrebe aktivne djece. Najnovija kolekcija školske odjeće za dječake dostupna u Pepco trgovinama prava je poslastica za male obožavatelje superjunaka. U kolekciji dominiraju udobne trenirke, čvrste bluze i udobne hlače koje su savršene za zabavu i školske aktivnosti. Svi ti elementi ukrašeni su motivima iz Marvelovog svemira koji predstavljaju likove poput Spider-Mana, Iron Mana ili Hulka. Zahvaljujući tome, odjeća nije samo praktična i udobna, već i nadahnjuje dječju maštu i omogućava vam da izrazite svoju ljubav prema avanturama svojih omiljenih likova. Kolekcija je dizajnirana imajući na umu dinamičan dan mlade osobe, kombinirajući stil s udobnošću nošenja.

Ne zaboravimo na dodatke kao što su čarape, donje rublje i odgovarajuća obuća, koji su potrebni za svaki školski set. Takva oprema zasigurno će djetetu olakšati početak nove odgojno-obrazovne faze, dajući mu samopouzdanje i radost.

Polazak u školu iznimno je važna faza za svako dijete, a dobro pripremljena školska oprema iz Pepca može vam to vrijeme uvelike olakšati. Međutim, osobna podrška roditelja jednako je važna kao i ruksak pun potrebnih stvari. U ovom ključnom trenutku djeca se mogu osjećati tjeskobno i pod stresom zbog novih izazova i okoline. Aktivnim slušanjem, razgovorom o osjećajima, provođenjem vremena zajedno i pozitivnim poticanjem možete značajno pridonijeti samopouzdanju djeteta. Emocionalna podrška koju možete ponuditi neprocjenjiva je u izgradnji temelja na kojima će dijete, u novom školskom okruženju, moći uspješno razvijati svoje strasti te obrazovne i socijalne vještine.