Popis sadržaja:

  1. Odakle potječe tradicija kićenja božićnog drvca?
  2. Koje drvce odabrati?
  3. Kako okititi božićno drvce i koje ukrase odabrati?
  4. Koje ukrase odabrati?
  5. Kojim redoslijedom objesiti ukrase?
  6. Najmoderniji trendovi u uređenju božićnih drvaca za 2023./2024.
  7. Kako moderno okititi božićno drvce
  8. Kako ukrasiti božićno drvce u bajkovitoj atmosferi?
  9. Kako okititi malo božićno drvce Odaberite božićne ukrase od rupičastog materijala
  10. Kako se kiti božićno drvce u klasičnim interijerima? Odaberite crvenu!
  11. Koji je optimalni redoslijed odijevanja božićnog drvca?
  12. Koje božićne lampice odabrati?
  13. Koliko lampica odabrati do visine božićnog drvca?
  14. Kada se kiti božićno drvce?
  15. Kako odabrati najbolje ukrase za božićno drvce po povoljnoj cijeni?

Uređenje božićnog drvca jedna je od najljepših božićnih tradicija.

Nažalost, osjetljivi božićni ukrasi ponekad se pokvare i morate se opskrbiti novim. Srećom, u Pepcu možete kupiti prekrasne ukrase za božićno drvce po atraktivnim cijenama. ALT: Kako okititi božićno drvce?

Odakle potječe tradicija kićenja božićnog drvca?

Pitate li se ikada zašto nosimo kitimo drvce? To nije navika poznata stotinama godina, već tradicija koja je dosegla naše zemlje na prijelazu iz 18. u 19. stoljeće iz Njemačke. U početku su stabla bila ukrašena samo u gradovima, kasnije i u seoskim kolibama bile su grane bora, smreke ili jele obješene sa stropa i ukrašene narodnim ukrasima. Zbog činjenice da običaj odijevanja božićnog drvca potječe iz poganskih obreda, on nije brzo dobio naklonost crkvenih vlasti. Danas je, međutim, teško zamisliti Božić bez njega.

Koje drvce odabrati?

Tradicija odijevanja božićnog drvca u Poljskoj povezana je s ukrašavanjem četinjača, koje simboliziraju ponovno rođenje života.  Zbog toga su smreke, jele i borovi najbolji izbor. Međutim, izbor se odnosi i na pitanje treba li to biti prirodno ili umjetno božićno drvce.

  • Prirodno božićno drvce – zeleno i mirisno. Asocira na šumu. Ako kupite verziju u loncu, kasnije je možete staviti u zemlju ili uzgajati u loncu na balkonu.
  • Umjetno božićno drvce – izrađeno uglavnom od plastike. Može izgledati impresivno i koristiti se desetljećima. Nažalost, proces njegove razgradnje bit će vrlo dug, ali može vam poslužiti svake godine.

Bez obzira na to birate li prirodno ili umjetno božićno drvce, odaberite pravi način ukrašavanja. Predlažemo kako okititi božićno drvce kako bi izgledalo impresivno i donijelo svečano raspoloženje u unutrašnjost.

Kako okititi božićno drvce i koje ukrase odabrati?

Kićenje božićnog drvca jedan je od najugodnijih elemenata pripreme za Božić. To je vrijeme kada se cijela obitelj okuplja oko stabla kako bi ga ukrasila prekrasnim ukrasima. Ali kako ukrasiti božićno drvce kako bi izgledalo elegantno i elegantno? Koje ukrase odabrati?

Kako okititi božićno drvce na moderan način?

U ovom članku naći ćete sve potrebne informacije o tome kako se kititi božićno drvce. Reći ćemo vam kako odabrati prave ukrase, u kojem redoslijedu ih objesiti i kako stvoriti jedinstven raspored. Predstavit ćemo i najmodernije trendove u uređenju božićnih drvaca za 2023. godinu.

Koje ukrase odabrati?

Prilikom odabira božićnih ukrasa, vrijedi se voditi vlastitim stilom i ukusom. Ako volite klasična rješenja, odaberite tradicionalne kuglice u crvenoj, zlatnoj i zelenoj boji. Također možete dodati nekoliko drvenih ili slamnatih ukrasa kako biste naglasili prirodni karakter božićnog drvca.

Ako želite da vaše božićno drvce izgleda originalnije, odaberite ukrase u neobičnim oblicima i bojama. Također možete odabrati temu, kao što je skandinavsko, rustikalno ili glamurozno božićno drvce.

Kojim redoslijedom objesiti ukrase?

Najbolje je početi oblačiti božićno drvce sa lampicama, tako će preostali ukrasi biti vidljiviji. Tada možete postaviti najveće kuglice, a na kraju i one manje i osjetljivije. Također je vrijedno zapamtiti da se ukrasi ravnomjerno postavljaju na cijelo božićno drvce. Izbjegavajte postavljanje svih ukrasa na jednom mjestu.

Najmoderniji trendovi u uređenju božićnih drvaca za 2023./2024.

Tražite ideju kako moderno okititi božićno drvce? Ili možda sanjate o stablu s klasičnim kuglicama u svim bojama duge? Otkrijte naše inspiracije za božićno drvce!

Ove godine vladat će jednobojna božićna drvca, odnosno drvca ukrašena sitnicama u jednoj boji. Najmodernije boje su bijela, zlatna i srebrna.

Modni jednobojni bijeli i drveni ukrasi za božićno drvce dostupni u Pepco

Božićna drvca u prirodnom stilu, ukrašena drvenim, slamnatim ili konusnim ukrasima, također su popularna. Klasična božićna drvca u crvenoj i zlatnoj boji također ne izlaze iz mode.

Kako moderno okititi božićno drvce

Danas u mnogim interijerima dominiraju minimalizam i jednostavni i bezvremenski božićni ukrasi koji se savršeno uklapaju u gotovo svaki interijer – također u iznimno moderne skandinavske aranžmane u Hrvatskoj. U Pepcu nisu mogle nedostajati sitnice, privjesci i svjetla koja će savršeno odgovarati minimalističkom božićnom drvcu. Dekoracije uključuju ne samo okrugle kuglice, ali i ptice, lotos cvijeće, ledenice s dijamantima, kao i višebojne božićne svjetiljke.

U asketskim interijerima često vladaju jarke boje – s bijelom bojom u prvom planu. Kako okititi bijelo božićno drvce ili kako okititi bijelo božićno drvce kako bi odgovaralo takvom prostoru? Jednostavno je: posegnite samo za bijelim i eventualno srebrenim ukrasima. Također možete prskati grane stabla prskanjem snijega.

Kako ukrasiti božićno drvce u bajkovitoj atmosferi?

Motiv jednoroga osvojio je svijet. I ne radi se samo o dječjem svijetu. Odrasli su također voljeli mitske ponije s rogovima. Popularnost gadgeta, odjeće i proizvoda za uređenje interijera s jednorozima također ih je učinila da se pojavljuju na božićnim ukrasima. U Pepcu možete kupiti  božićne kuglice od jednoroga u bijeloj ili ružičastoj boji s krilima. Mogu se nadopuniti jednako lijepim setovima privjesaka u obliku srca, sobova, snježnih pahuljica, kuglice posute šljokicama i božićnim rupičastim ukrasima. Neki su obogaćeni ukrasima s ružičastim biserima.
Disney Mickey Mouse božićni ukrasi za drvce  Pepco

Kako okititi malo božićno drvce Odaberite božićne ukrase od rupičastog materijala

Božićni rupičasti ukrasi mogu visjeti uz elegantno zlato i srebro, ali prije svega ih biraju ljubitelji minimalizma. Ovi suptilni ukrasi izgledaju sjajno čak i na najmanjim stablima. U Pepcu ćete pronaći rupičaste okrugle kuglice, nježne zvijezde i prozračne anđele. To su apsolutno lijepe male stvari koje će oduševiti sve božićne goste.

Kako se kiti božićno drvce u klasičnim interijerima? Odaberite crvenu!

Čak će i ljubitelji tradicionalnih interijera biti oduševljeni klasičnom crvenom bojom na božićnom drvcu. Nijedna druga boja nije tako povezana s božićnim vremenom. Pepco je pripremio kolekciju božićnih ukrasa koji su prikladni za ukrašavanje stola, kamina ili prozora, stoga otiđite u trgovinu i odaberite božićni ukras: grudu snijega, božićnog goblina, poklon čarapu ili neki drugi led ukras koji oduševljava radosnom bojom i tradicionalno božićnim oblikom. Ukrasi u crvenoj boji također će uključivati privjeske u obliku sobova, zvijezda i kuglica s prekrasnom mašnom.

Koji je optimalni redoslijed odijevanja božićnog drvca?

Božićno drvce s ukrasima u zlatnoj, srebrnoj i bijeloj boji.

Kada oblačite božićno drvce, vrijedi zadržati umjerenost. Ne želite da vaše božićno drvce bude preopterećeno ukrasima. Znate li koji je najbolji redoslijed za ukrašavanje božićnog drvca? Ako već stabilno stoji na mjestu koje ste mu odredili, možete ga početi ukrašavati lampicama za božićno drvce. Zahvaljujući tome, moći ćete ravnomjerno rasporediti lance svjetiljkama i stabilno ih pričvrstiti prije nego što objesite kuglice i druge ukrase. Najveće ukrase treba objesiti na donje grane božićnog drvca, a manje na više grane. Na vrh božićnog drvca možete staviti zvijezdu, šiljak ili drugi ukrasni element.

Naravno, možete promijeniti redoslijed, ali dodavanje lampica na samom kraju je prilično rizično – lako je srušiti i razbiti staklene ukrase.

Pepco infografika Kojim redom kititi božićno drvce

Koje božićne lampice odabrati?

Pri odabiru božićnih lampica valja obratiti pozornost na sljedeće čimbenike:

  • Boja: Božićne lampice dolaze u mnogo različitih boja, od klasične bijele i tople bijele do šarenijih poput crvene, zelene, plave ili žute. Odaberite boju lampica, koja najbolje odgovara vašem dizajnu interijera i božićnom drvcu.
  • Vrsta lampica: mogu biti tradicionalne ili led. Led lampice su energetski učinkovitija i izdržljivija od tradicionalnih lampica.
  • Duljina lanca: Duljina lanca lampicee treba biti prilagođena visini božićnog drvca. Za božićno drvce visine 180 cm dovoljan je lanac lampica duljine oko 5 metara.
  • Broj lampica: ovisi o vašim željama. Ako želite da vaše božićno drvce bude jako osvijetljeno, odaberite lanac s više lampica. Ako, s druge strane, preferirate suptilniji efekt, odaberite lanac s manje lampica.

Koliko lampica odabrati do visine božićnog drvca?

Pretpostavlja se da za svaki metar visine božićnog drvca treba koristiti oko 300 lampica. To znači da je potrebno oko 540 lampica za božićno drvce visine 180 cm.

Ako imate božićno drvce visine 180 cm, možete odabrati lanac led lampice duljine 5 metara i 540 lampica. Takav lanac lampica bit će dovoljan za osvjetljavanje božićnog drvca i stvaranje svečanog raspoloženja.

Kada se kiti božićno drvce?

Prema tradiciji, božićno drvce može se kititi samo na Badnjak, ali za mnoge je to dan ispunjen dužnostima i pripremom božićnih jela. Ako želite, možete ukrasiti božićno drvce dan prije. Zapravo, ne postoji pravilo koje definira kada treba odjenuti božićno drvce – to je ugodna božićna tradicija, a ne obveza koja se mora obaviti na određeni datum.

Tradicija odijevanja božićnog drvca od strane cijele obitelji iznimno je lijepa – to je vrijeme koje možete provesti zajedno kako biste bez žurbe objesili svoje omiljene ukrase na grane božićnog drvca.

Ukrasi za božićno drvce: kuglice, zvjezdice i privjesci

Kako odabrati najbolje ukrase za božićno drvce po povoljnoj cijeni?

Božićno drvce ludilo boja, oblika i uzoraka ili jedna dominantna boja i motiv? Na ovu temu mišljenja su podijeljena: neki preferiraju šarmantnu mješavinu punu obilja, drugi biraju prilično mirnu i urednu kompoziciju. Gotovi kompleti ukrasa za božićno drvce Pepco, dovršeni prema određenom ključu boja, svidjet će se svima. Mogu biti i vodeći motiv i nadopuna raznovrsnijem ukrašavanju božićnog drvca.

  • Posegnite za setovima božićnih ukrasa iz PEPCA – umjesto odabira pojedinačnih sitnica i privjesaka, možete se odlučiti za kupnju seta. Gotovi setovi ukrasa za božićno drvce u Pepcu sastavljeni su prema određenom ključu u boji. Savršeno će ukrasiti svako božićno drvce i ne koštaju mnogo!
  • Ako želite, kupite pojedinačne kuglice i druge ukrase – Pepco nudi širok raspon mogućnosti i širok raspon ukrasa u različitim bojama i stilovima. Privjeske ćete pronaći u estetici glamura – na primjer u obliku snježnih pahuljica ili ledenica. Nudimo i ukrase u rustikalnom stilu – na primjer, drvene sobove i bradate patuljke. Imamo i najmodernije šljokice, baršunaste i u jakim bojama.

Niste sigurni što biste odlučili? Posjetite svoju Pepco trgovinu kako biste vidjeli cijeli naš asortiman ukrasa za božićno drvce i odabrali ukrase koji će vas najviše usrećiti. Želimo vam lijepe obiteljske trenutke s prekrasno uređenim božićnim drvcem!