Popis sadržaja:

  1. Koji poklon za prvi rođendan djeteta odabrati?
  2. Poklon za prvi rođendan nije sve što vrijedi zapamtiti

Prva godina djetetova života jedinstvena je prigoda koja se najčešće slavi u obitelji. Djetetov prvi rođendan zahtijeva pravilno odabran dar, koji može biti praktičan ili da bude uspomena. Ako tražite inspiraciju za kupnju savršenog poklona za prvi rođendan, došli ste na pravo mjesto! 

Koji poklon za prvi rođendan djeteta odabrati?

Pokloni za prvi rođendan mogu se podijeliti u nekoliko kategorija, među kojima vrijedi spomenuti praktične, igračke i uspomene. Na početku je vrijedno razmisliti o tome koji se iznos može potrošiti na poklon i koja će vrsta poklona najbolje funkcionirati. 

Praktični darovi iznimno su cijenjeni od strane djetetovih roditelja – postoji toliko novih potreba i izazova s malim djetetom. Ako volite davati darove koji su zaista korisni u svakodnevnom životu, odaberite praktičan poklon za prvi rođendan. Evo nekoliko primjera:

  • Deka, komplet za hranjenje bočica, dječje posuđe – to su izvrsni darovi i dječji dodaci praktične prirode koji također ne koštaju mnogo. Naći ćete ih u Pepco ponudi po odličnim cijenama. 
  • Odjeća – koje u dječjem ormaru nikada nema previše. Svatko tko je imao kontakta s jednogodišnjim djetetom vrlo dobro zna koliko često djetetu treba mijenjati odjeću. Nove vreće za spavanje, džemper ili komplet majica su stvari koje će zasigurno dobro doći. Ne zaboravite odjeću za jednogodišnje dijete kupiti nešto većeg broja. Naravno, širok izbor odjeće čeka vas u našem asortimanu.
  • Elementi opreme za dječju sobu – ako znate što još nedostaje u dječjoj sobi, ovaj element može biti poklon za prvi rođendan. Slatka noćna svjetiljka, vrtuljak preko krevetića ili mekani tepih za zabavu predmeti su koji se mogu uspješno kupiti kao poklon za vaš prvi rođendan.

Darovi za igračke potpuno su drugačija skupina proizvoda koji će zasigurno usrećiti vaše dijete, pobuditi njegovu znatiželju o svijetu i pružiti zabavu. Ako preferirate ovu vrstu poklona, razmislite o kupnji:

  • Senzorne igračke – to jest, ona koja budi djetetovu znatiželju utječući na njegova osjetila (prvenstveno osjetilo dodira, ali i sluha i vida). U prodaji ćete pronaći mnoge osjetilne ploče i prostirke, kao i manje igračke ovog tipa. 
  • Edukativne igračke – može biti sorter bilo koje vrste, ali i posebna edukativna ploča ili druga vrsta igračke koja potiče kreativnost, ručne vještine djeteta i pozitivno utječe na njegov razvoj. 
  • Maskote – osnovne, ali vrlo popularne igračke za bebe. Maskota može brzo postati omiljeni predmet djeteta, s kojim će mališan htjeti spavati i nositi ga svugdje sa sobom. U Pepcu ćete pronaći širok izbor maskota i umiljatih igračaka po povoljnim cijenama. 

Pepco infografika o tome što vole djeca od godinu dana

Pokloni-uspomene nisu tipične igračke ili predmeti za svakodnevnu upotrebu, ali mogu imati tipičnu sentimentalnu vrijednost. Takav poklon za godinu dana neće biti koristan izravno djetetu ili njegovim roditeljima, ali može se ispostaviti kao vrlo vrijedan suvenir za budućnost. Ako volite davati ovakve darove, razmislite o sljedećem:

  • Album, fotoalbum ili okvir sa slikom bebe – ovu vrstu poklona dijete će najvjerojatnije cijeniti tek nakon dužeg vremena. Međutim, to je vrlo lijep obiteljski suvenir. 
  • Personalizirani poklon – na primjer s graviranjem ili tiskom. Za prvi rođendan se vrlo često kupuju male žlice na kojima je ugravirano ime djeteta i datum rođenja. Popularan je i dječji nakit s personalizacijom. 

Bez obzira na vrstu poklona za godinu koju odaberete, imajte na umu da se o tome uvijek možete dogovoriti s djetetovim roditeljima. Mogli bi vam dati neke dodatne ideje za poklon. 

Poklon za prvi rođendan nije sve što vrijedi zapamtiti

Jednogodišnji dječak drži komad čokoladne torte u rukama za rođendan

Imate li već zanimljiv poklon za prvi rođendan djeteta? To je sjajno! Također je vrijeme da odaberete pakiranje za njega, kao i… čestitku! 

Ne zaboravite potražiti rođendansku čestitku sa željama za taj rođendan. Možete odabrati onu koja već ima otisnutu čestitku ili onu koju treba popuniti. Rođendanska čestitka odlična je uspomena. Ne poklanjajte je ako djetetu ne poklanjate i novac – kartica nije kutija za novčanice, već uspomena, koja djetetu može postati lijep suvenir. 

Pakiranje za rođendanski poklon najbolje je kupiti samo kada sami odaberete poklon, jer tada ćete biti sigurni koliko vam je papira potrebno ili koliko veliku poklon vrećicu želite. Šareni papir, vreće za razne prigode, mašne i vrpce – sve ćete ih pronaći u Pepco trgovini! Nudimo materijale za zamatanje poklona po vrlo povoljnim cijenama, jer je najvažniji sam poklon i događaj koji slavite.