Popis sadržaja:

  1. Što treba sadržavati oprema za novorođenče?
  2. Oprema za novorođenče – odjeća
  3. Oprema za bebe rođene ljeti 
  4. Odjeća za bebu rođenu zimi
  5. Dodaci za bebe koji su korisni kod kupnje opreme za novorođenče
  6. Koliko košta oprema za dijete?

Čekanje rođenja djeteta je vrlo uzbudljivo vrijeme za buduće roditelje. Posljednji tjedni prije poroda obično su ispunjeni užurbanim pripremama – kako bi sve bilo pri ruci kada beba konačno dođe na svijet. 

Međutim, dovršavanje kupnje stvari za novorođenče ne zahtijeva puno vremena i energije. U trgovinama Pepco pronaći ćete sve što vam je potrebno – od udobne odjeće od organskog pamuka do praktičnih dodataka koji uvelike olakšavaju njegu vašeg novorođenčeta!

Što treba sadržavati oprema za novorođenče?

Najmlađem članu obitelji treba puno pažnje, i to čak i prije nego što uopće dođe kući. Najbolje vrijeme za kompletiranje opreme za novorođenče je tijekom trudnoće – u tom razdoblju možete lako pronaći potrebne stvari i kupiti ih po povoljnoj cijeni. Što treba sadržavati kućna oprema za novorođenče? Koje su stvari neophodne, a što još vrijedi kupiti?

Oprema za novorođenče – popis najpotrebnijih stvari:

  • Pelene
  • Dekice – najbolje dvije: tanka i deblja
  • Dekica za povijanje
  • Ogradica za krevetić
  • Krevetić
  • Madrac i prilagođene plahte
  • Podloge ispod plahte
  • Posteljina
  • Odjeća: hlače, bodi s kratkim i dugim rukavima, hlače, trenirke, čarape, kapa, izolacijski kombinezon za kolica, kombinezon od flisa
  • Mekana igračka: krpena ili plišana

Ovo je samo osnovna oprema za novorođenče. Popis sadrži samo najvažnije stavke – treba ga nadopuniti dodatnim priborom i odjećom (ovisno o sezoni, mjestu stanovanja ili individualnim potrebama). Ne zaboravite na igračke za bebu – u prvim tjednima života posebno će mu trebati mekana igračka za maženje. 

Oprema za novorođenče – odjeća

Jedna od najvažnijih stavki na popisu stvari za novorođenčad je odjeća – bebi je treba puno, jer ju je potrebno često presvlačiti. Točan sadržaj ormara s odjećom za novorođenče ovisi o godišnjem dobu. Beba rođena zimi treba malo drugačiju odjeću od bebe rođene ljeti. 

Prilikom odabira odjeće za novorođenče, obratite pozornost ne samo na njihov stil i veličinu, već i na materijal. Koža novorođenčeta vrlo je nježna – stoga vrijedi birati odjeću od pamuka, viskoze i merino vune, a izbjegavati onu od materijala neugodnih na dodir koji ne propuštaju zrak i ne dopuštaju koži disanje.

Oprema za bebe rođene ljeti 

Treba uključiti više odjeće kratkih rukava od prozračnih materijala. U Pepcu ćete pronaći širok izbor odjeće za djecu od organskog pamuka. Zašto je vrijedno odabrati ovaj materijal prilikom dovršavanja ormara za bebe? Organski pamuk ističe se prvenstveno izuzetnom mekoćom koja djeci pruža potpunu udobnost. Odjeća izrađena od organskog pamuka također je hipoalergena i omogućuje koži da diše, štiteći je od svih vrsta iritacija. Štoviše, vrlo su je izdržlijva i dugo zadržava svoja svojstva.

U njoj trebaju biti: bodiji i gegice s kratkim rukavom, pidžamice, tajice, majice kratkih rukava, tanke veste, tanke štucne. 

Pepco infografika „Što kupiti za novorođenče?“

Odjeća za bebu rođenu zimi

Treba uključiti odjeću koja omogućuje slojevito odijevanje djeteta i odjeću od toplih materijala: vune, debljeg pamuka, flisa. 

U Pepcu ćete pronaći široku ponudu dječje odjeće za svako godišnje doba. Ona uključuje tople dječje štrample, trenirke i veste, tople hlače, jakne i kombinezone. Tijekom šetnji u hladnijim danima neizostavni će također biti i tekstilni dodaci za bebe – posebno tople dekice.

U njoj trebaju biti: bodiji i gegice dugih rukava, pidžamice dugih nogavica, trenirke, majice dugih rukava, tople veste, deblje čarape, kape i kombinezoni. 

Dodaci za bebe koji su korisni kod kupnje opreme za novorođenče

Trudnica gleda dječju odjeću, u pozadini muškarac sastavlja dječji krevetić

U prvim tjednima djetetova života mladi roditelji moraju naučiti mnogo novih stvari u kratkom vremenu. Briga o bebi zahtijeva puno brige, preciznosti i pažnje. Međutim, ispada da je puno lakše ako imamo odgovarajući pribor. Misleći na nove roditelje, u Pepcu smo pripremili niz korisnih pribora za bebinu opremu – naši prijedlozi uključuju:

  • Dekice za djecu – dostupne u raznim veličinama i varijantama
  • Dude za najmlađe
  • Flašice, boce za vodu i razne vrste pribora za hranjenje beba
  • Pelene od organskog pamuka
  • Posuđe za najmlađe
  • Igračke za bebe 

Ovo su samo neki od mnogih dodataka za djecu koje možete odabrati. Oprema za bebu mora sadržavati ne samo tekstil, pelene i prvu igračku, nego i elemente opreme dječje sobe: krevetić, madrac, kolijevku, krevetić za povijanje, kolica i mnoge druge predmete. Veliki dio ćete pronaći u trgovini Pepco po dobroj cijeni.

Koliko košta oprema za dijete?

Nabavne cijene pojedinih elemenata opreme ovise o mnogo čimbenika – no proizvođač ovih artikala je ključan. Kvalitetni proizvodi od prirodnih materijala koji će biti pravi izbor za vaše dijete ne moraju biti skupi! 

Posjetite najbližu trgovinu Pepco, uvjerite se sami – naša ponuda uključuje jeftinu odjeću za bebe, platnene pelene, veliki izbor dječjih igračaka, a sve po super cijenama!