Popis sadržaja:

  1. Kako zapakirati božićne poklone?
  2. Načini kreativnog pakiranja poklona
  3. Kako lako  zamotati poklone?
  4. Kako zapakirati poklone neobičnih oblika i veličina?
  5. Kako spakirati posteljinu, šalicu i svijeće za Božić?

Božić je vrijeme kada dajemo poklone. Želimo da budu ne samo lijepi i praktični, već i lijepo zapakirani. Uostalom, to je prva stvar koju vidimo kada raspakiramo poklon. Kako onda zapakirati božićne poklone kako biste ostavili dobar dojam? Provjerite naše savjete!

Kako zapakirati božićne poklone?

Koji je najuzbudljiviji trenutak Badnje večeri? Odgovor može biti samo jedan – to je, naravno, “potraga” ispod božićnog drvca i otvaranje božićnih poklona! Dakle, kako biste dodatno potaknuli znatiželju svojih najmilijih i učinili ih još sretnijima u ovom očekivanom trenutku, vrijedno je posvetiti malo pažnje prekrasnom pakiranju božićnih poklona. Torbica, poklon kutija ili možda slatki ukrasni papir i šarene vrpce? U Pepcu vas čeka širok asortiman pribora za pakiranje poklona. Saznajte koje od njih će vam biti najkorisnije!

Zamatanje poklona u papir za zamatanje.

Načini kreativnog pakiranja poklona

Zamatanje poklona za blagdane nije samo stvar estetike, već je to i način na koji izražavamo pažnju prema osobi kojoj je namijenjen. Kada primimo poklon koji je lijepo zamotan, odmah imamo dojam da mu je osoba koja ga je odabrala posvetila puno vremena i pažnje. To poklon čini još posebnijim i čini nas još sretnijima.

Pakiranje božićnih poklona za ljude koje volimo jedan je od najljepših dijelova pripreme za Božić za mnoge od nas. Tada najčešće posegnemo za škarama, trakom i drugom sličnom opremom. U Pepcu ćete pronaći mnoge korisne materijale za pakiranje, posebno:

  • Papir za pakiranje – bit će koristan za pakiranje predmeta pravilnih oblika (na primjer, knjiga, kutija s kozmetikom ili igrama na ploči). Međutim, zamatanje poklona u ukrasni papir traje malo vremena. Također morate imati oštre škare i ljepljivu traku.
  • Poklon vrećice – gotova pakiranja za vaše poklone! Vrijedi posegnuti za poklon vrećicama kada nemate puno vremena. Samo stavite poklon u vrećicu i gotovi ste.
  • Ukrasne poklon kutije – praktične i zanimljive poput poklon vrećice. Kutije za poklone koje ćete pronaći u paleti proizvoda Pepco izdržljive su, elegantne i dostupne u širokom rasponu veličina. Važno je da se Pepco poklon kutija kasnije može koristiti na mnogo načina – na primjer, za spremanje malih predmeta.
  • Tanki šareni papir – iako ga neki povezuju uglavnom sa školskim umjetničkim djelima, može biti odličan materijal za zamatanje poklona. Savršen je čak i ako imate predmet nepravilnog oblika za pakiranje – samo ga umotajte u papirnati papir i zavežite elegantnom vrpcom.
  • Vrpce, žice, mašne i drugi ukrasi – teško je zamisliti kreativno omatanje poklona bez ovakvih detalja. Suptilna mašna ili vrpca bit će vrhunac prekrasnog pakiranja.

Također možete razmisliti o dodatnim ukrasima za poklon pakete – u ovoj ulozi dobro će funkcionirati štapići cimeta, sušene kriške naranče ili svježe smrekove grančice.

Materijali za pakiranje poklona: papir za pakiranje, konac, škare i pribor.

Kako lako  zamotati poklone?

Nije tako teško kao što mislite. Pridržavajte se nekoliko pravila i vaši će pokloni biti pakirani na  kreativan način  i bez problema ili stresa.

  • Odaberite odgovarajuću veličinu papira ili vrećicu za poklon. Poklon treba temeljito omotati papirom, ali ne previše labavo.
  • Provjerite je li poklon dobro zapakiran. Zaštitite ga od oštećenja, npr. papirom ili omotom od mjehurića.
  • Dekoracije treba uskladiti s vrstom poklona i prigodom. Izbjegavajte prevelike i upadljive ukrase koji mogu odvratiti pažnju od samog poklona.

Niste sigurni hoće li vaše ručne vještine biti dovoljne da lijepo zamotate poklon ukrasnim papirom? Imamo mnogo praktičnije rješenje za vas. Pepco nudi širok izbor ukrasnih poklon kutija i vrećica u različitim veličinama i oblicima!

Pepco infografika Kako zamotati poklon za Božić.

Kako zapakirati poklone neobičnih oblika i veličina?

Neki pokloni zahtijevaju još više kreativnosti prilikom pakiranja. To se posebno odnosi na velike i nepravilno oblikovane predmete. Kako se nositi s njima? Jednostavno je:

  • Za poklone nepravilnog oblika možete koristiti omotni papir, foliju ili tanki šareni papir. Ti se materijali mogu lako izrezati na veličinu ili kreativno ćete njima zamotati poklon.
  • Velike predmete najprikladnije je staviti u vrećice za pakiranje ili posegnuti za velikom poklon kutijom.
  • Ako želite da vaš poklon bude zeleniji, možete koristiti reciklirane materijale. Za zamatanje darova možete upotrijebiti stare novine, kartonske kutije ili papirnate vrećice.

Kako spakirati posteljinu, šalicu i svijeće za Božić?

Božićna posteljina iz Pepca kao poklon djetetu uz božićnu  šalicu s motivom Mickeyja Mousea.

Posteljina je praktičan i elegantan poklon koji će odgovarati svakoj prilici, pa tako i blagdanima. Kako biste zamotali posteljinu kao poklon, dobro je odabrati pravi papir za zamatanje. Papir bi trebao biti dovoljno velik da pokrije cijelu posteljinu. Također možete koristiti sivi poklon papir zajedno s priborom kao što su grančice, kuglice ili salvete. Posteljina se može omotati na klasičan način presavijanjem u kocku i zamatanjem papirom. Također ga možete upakirati u poklon kutiju.

Ako šalica ima zanimljiv uzorak, vrijedi ga naglasiti, npr. omotati papirom u istoj boji ili uzorku. Ako je izrađen od osjetljivog materijala, npr. porculana, vrijedi ga dodatno zaštititi od oštećenja stavljanjem u kartonsku kutiju.

Da biste zamotali svijeću za poklon, dobro je odabrati pravi papir za zamatanje. Papir bi trebao biti dovoljno velik da pokrije cijelu svijeću. Svijeća se može pakirati na klasičan način tako da se preklopi u kocku i omota papirom. Također nju možete upakirati u poklon kutiju.

Papir za zamatanje blagdanskih poklona, trake i pribor za zamatanje.

Poklonu možete priložiti čestitku ili posvetu. Pakiranje poklona nije samo način da ih zaštitite od oštećenja, već i izraz brige i pažnje prema primatelju. Odabirom pravog načina pakiranja i materijala možete stvoriti dar koji će biti ne samo praktičan, već i lijep i jedinstven. U Pepcu ćete pronaći sve potrebne materijale za zamatanje poklona!