Popis sadržaja:

  1. Kako urediti dječju sobu?
  2. Uredna dječja soba – čuvanje igračaka bez tajni
  3. Kako urediti sobu za aktivno dijete?
  4. Mala dječja soba – veliki izazov
  5. Rasvjeta u dječjoj sobi
  6. Dekoracije – pružaju dječjoj sobi individualni karakter

Jedan od najvećih dječjih snova je imati vlastitu sobu u kojoj se možete sakriti od cijelog svijeta i doživjeti izvanredne avanture dok se igra ili odmara. Uređenje dječje sobe ne mora biti veliki logistički ili financijski izazov – predlažemo kako urediti dječju sobu i na što obratiti pozornost kako bi se stvorio prostor i za učenje i za igru.

Kako urediti dječju sobu?

Projektiranje dječje sobe može se povjeriti profesionalcima, ali to je skupo rješenje. Možete sami postići odličan učinak – samo potražite inspiraciju na internetu i prilagodite dizajn interijera dobi i interesima djeteta.

Vrijedi započeti uređenje dječje sobe mjerenjem prostora, procjenom proračuna za tu svrhu i odabirom preferiranih boja i estetike. Ako to unutrašnjost zahtijeva, treba je osvježiti (na primjer, bojom ili tapetama), a zatim nastaviti s namještajem. Imajte na umu da je sigurnost važnija od estetike, stoga uvijek birajte namještaj i dodatke za svoju dob.

Koji namještaj ne smije nedostajati u dječjoj sobi?

  • Udoban krevet – za tinejdžera vrijedi kupiti krevet za jednu osobu u punoj veličini. Ako namještate vrlo malu dječju sobu, razmislite o krevetu na rasklapanje ili modelu “raste s bebom”.
  • Ormarići – zatvoreni za odjeću i police za knjige i igračke.
  • Stolić ili radni stol – čak i ako vaše dijete još ne ide u školu, potrebno mu je mjesto za sjedenje, a istovremeno crtanje, ili bojanje.

Broj opreme i namještaja u dječjoj sobi ne mora biti velik – pogotovo kada se radi o maloj dječjoj sobi. Ostavite ga slobodnim za kreativnu igru.

Pepco infografika o uređenju dječje sobe

Uredna dječja soba – čuvanje igračaka bez tajni

Jedan od najvećih izazova s kojima se suočavaju roditelji male djece i tinejdžera je naučiti svoju djecu da održavaju red u prostoriji. Ako želite da ovaj prostor ne bude pun kaosa, kladite se na nekoliko dokazanih rješenja koja će olakšati učenje i pohranu blaga.

  • Kupite spremnike za igračke – to mogu biti posebni spremnici za namještaj ili kutije koje se mogu zaključati od plastike ili kartona. Naći ćete takve elemente koji omogućuju udobno čuvanje i naručivanje prostor u Pepcu.
  • Uskladite broj i vrstu namještaja s djetetovim potrebama – nemojte se voditi onim što je moderno, već onim što je praktično. Voli li vaše dijete čitati knjige? Treba mi puno polica za pohranu!
  • Neiskorištene igračke držite u kutijama – ne mora sve uvijek biti na vrhu i pri ruci. Ako vaše dijete vrlo rijetko poseže za nekim igračkama ili se s njima uopće ne igra, vrijeme je da ih sakrije.

Pitanje organizacije knjiga, nebrojenih igračaka, voljenih plišanih igračaka, igara, suvenira ili pribora za slikanje i crtanje može biti veliki izazov. Srećom, pravilno odabrani namještaj i pribor za pohranu tvrtke Pepco pomoći će vam u ovom zadatku.

Kako urediti sobu za aktivno dijete?

Uređenje prostora za dijete koje voli crtati ili čitati knjige čini se najlakšim, pogotovo u usporedbi s uređenjem prostora za dijete koje širi energiju.

Što može biti korisno?

  • Krevet s ljestvama i toboganom – postoji takav namještaj u mnogim opcijama i varijantama.
  • Zidne ljestve po kojima će se dijete moći penjati. Ne zaboravite staviti mali madrac neposredno uz njega zbog sigurnosti.
  • Mekani tepih – na njemu će dijete moći vježbati kolutove, plesati ili skakati.

Što je veća prostorija za aktivno dijete, to bolje, ali čak i na nekoliko ili desetak četvornih metara možete urediti prostor upravo za energičnu igru.

Mala dječja soba – veliki izazov

Šarena dječja soba

Opremanje male sobe za dijete može se činiti vrlo teškim, ali čak iu malom prostoru možete stvoriti ugodan, udoban i estetski interijer. Samo odaberite boje u pravoj boji, prostran i uredan namještaj i primijenite nekoliko dokazanih načina koristeći bogatu Pepco ponudu.

U maloj dječjoj sobi dobro će funkcionirati sljedeće:

  • Svijetle boje – ove boje vizualno povećavaju prostor. Odaberite svijetle nijanse zidova i namještaja u nježnim bojama.
  • Višenamjenska ili sklopiva rješenja – prilikom uređenja male sobe za djevojčicu možete postaviti toaletni stol s ogledalom skrivenim u radnoj površini, koji se također može koristiti kao stol.
  • Plići namještaj – lako možete kupiti komode, police ili ormariće s manjom dubinom od standardne. Omogućit će praktično skladištenje igračaka i neće zauzimati puno prostora.

Ne zaboravite uzeti u obzir individualni ukus vašeg djeteta. Naravno, djevojačka soba ne mora biti u nijansama ružičaste, a dekor dječakove sobe ne mora se nužno odnositi na nogomet ili svemirske letjelice. Nemojte se voditi stereotipima, već stvarnim interesima vašeg djeteta.

Rasvjeta u dječjoj sobi

Izuzetno važan element opreme dječje sobe je primjerena rasvjeta, prilagođena njegovoj dobi. U pojedinim fazama života djeteta potrebna je drugačija snaga svjetla i njegova raznolika raspodjela.

  • U sobi novorođenčeta i višemjesečne bebe dobro će funkcionirati žarulje niže snage i noćna svjetla u prigušenim i prijateljskim bojama, koje se savršeno uklapaju s ostatkom opreme.
  • U sobi starijeg djeteta i aktivnog predškolca najvažnija funkcija je gornje svjetlo i reflektori koji se mogu uključiti u crtanje ili rješavanje zagonetki.
  • Kada dijete dođe u školsku dob i počne provoditi sve više vremena za svojim stolom, također biste trebali posegnuti za stolnom svjetiljkom.

Vrijedno je osigurati nekoliko izvora svjetlosti u prostoriji koji će optički povećati mali prostor.

Dekoracije – pružaju dječjoj sobi individualni karakter

Neizostavan element opreme svake dječje sobe su razni dodaci i ukrasi, koji su često izraz aktualnih interesa i strasti malog djeteta. Ovi predmeti daju prostoriji individualan, jedinstven karakter. Srećom, dječje igračke i dekoracije za sobe za dječake i djevojčice su Pepcova specijalnost.

Kako bi dječja soba poprimila individualni karakter, posegnite za:

Sve ove artikle naći ćete u Pepcu i po povoljnim cijenama, što će vam omogućiti da uredite dječju sobu bez ugrožavanja kućnog budžeta i to s ukusom i udobnošću.