Popis sadržaja:

  1. Boho dnevni boravak – kreativni centar doma
  2. Boho dodaci i dodaci - jednostavan način za dodavanje karaktera interijerima
  3. Boho jastuk – mali element, veliki efekt
  4. Boho svjetla – osvjetljenje s karakterom
  5. Boho slike – umjetnost u vašem domu
  6. Tepisi, deke i zavjese – tekstil koji stvara ugođaj

Boho je eklektična mješavina boja, uzoraka i tekstura koja u interijer unosi jedinstvenu atmosferu slobode i umjetničke bezbrižnosti. Predložit ćemo kako urediti unutrašnjost kuće u boho stilu, a fokusirat ćemo se na dnevni boravak i dekoraciju. 

Boho dnevni boravak – kreativni centar doma

Boho dnevni boravak prostor je u kojem možete slobodno eksperimentirati s dizajnom, crpeći inspiraciju iz cijelog svijeta. U ovom aranžmanu ključnu ulogu imaju prirodni materijali kao što su drvo, lan ili juta. Paleta boja trebala bi oscilirati oko toplih, zemljanih tonova koji se mogu oživjeti s nekoliko živih boja.

Odaberite udoban kauč s etno tkaninom ili cvjetnim motivima koji će postati žarište vašeg dnevnog boravka. Uz nju se mogu nalaziti pletene fotelje, koje dodaju lakoću i prirodni karakter. Stolić za kavu izrađen od recikliranog drva ili neobičnog, ručno izrađenog modela bit će odlično mjesto za knjige i ukrase. 

Ne zaboravite na dodatke koji su u središtu boho stila – šarene tepihe, ručno tkane prekrivače i deke te jedinstvene umjetničke ukrase. Sve to zajedno stvorit će ugodnu i inspirativnu atmosferu u vašem dnevnom boravku.   

Na zidove postavite boho slike koje mogu biti ručno oslikane ili prikazivati etničke motive. Ogledala u ukrasnim okvirima i pletene košare postavljene na pod, police ili komode također su odličan pribor.

U interijerima uređenim u boho stilu, ne smijete propustiti biljke u loncima. U interijer će unijeti prirodno zelenilo na najljepši način. 

Pepco infografika na boho dodacima za dnevni boravak

Boho dodaci i dodaci – jednostavan način za dodavanje karaktera interijerima

Boho stil u interijerima nije samo namještaj i šareni zidovi, već prije svega dodaci i dodaci koji prostoru daju jedinstven karakter i udobnost. Zahvaljujući pravilno odabranim detaljima, možete jednostavno i brzo promijeniti izgled svog doma, uvodeći u njega toplinu, slobodu i umjetničku atmosferu. Evo nekoliko ključnih dijelova koji će vam pomoći da stvorite boho interijer.

Boho jastuk – mali element, veliki efekt

Meki jastuci neodvojiv su element boho stila, koji se lako može mijenjati ovisno o raspoloženju ili sezoni zahvaljujući izmjenjivim navlakama. Kako odabrati ukrasne jastuke u boho stilu?

  • Materijali – odaberite jastuke od prirodnih materijala kao što su lan, pamuk ili vuna. Ovi materijali nisu samo ekološki prihvatljivi, već i vrlo izdržljivi i udobni.
  • Uzorci i boje – boho jastuke karakteriziraju etnički uzorci, patchwork, resice i svijetle, živopisne boje. Možete kombinirati različite uzorke i nijanse kako biste stvorili eklektičan i zanimljiv izgled.
  • Lokacija – postavite jastuke na krevet, kauč, fotelju ili čak na pod, stvarajući udobno i elegantno mjesto za opuštanje. Boho jastuci također su odlični za terase i balkone!

Boho svjetla – osvjetljenje s karakterom

Dnevni boravak s boho kaminom

Rasvjeta je vrlo važan element boho aranžmana. Pravilno odabrane svjetiljke mogu u potpunosti promijeniti atmosferu interijera, dajući mu ugodan i topao karakter. Kako sastaviti svjetiljke u boho stilu?

  • Sjenila – odaberite svjetiljke s sjenilima od ratana, bambusa ili tkanine. Prirodni materijali daju unutrašnjosti organski i ugodan izgled.
  • Vjetrovi – svjetleći vijenci koji vise na zidovima, oko prozora ili iznad kreveta donijet će čarobnu atmosferu u unutrašnjost. Također ih možete objesiti vani, stvarajući atmosfersku rasvjetu na terasi ili u vrtu.
  • Svjetiljke – metalne ili drvene svjetiljke ispunjene svijećama dodat će romantičan i ugodan karakter unutrašnjosti. Možete postaviti svjetiljke na pod, police ili prozorske klupčice kako biste stvorili tople i atmosferske svjetlosne točke.

Boho slike – umjetnost u vašem domu

Različite vrste boho slika odličan su način za personalizaciju interijera. Mogu prikazivati apstraktne uzorke, biljne motive ili etničke scene, dodajući prostor umjetničkom karakteru. Prilikom odabira boho slika obratite pažnju na okvire i kladite se na one od prirodnih materijala kao što su drvo ili bambus. Ne morate se ograničavati na pojedinačne slike! Izradite zidne galerije sastavljene od različitih plakata i fotografija. Miješanje formata i stilova stvara dinamičan i zanimljiv izgled koji je suština bohoa.

Tepisi, deke i zavjese – tekstil koji stvara ugođaj

Odaberite tepihe s orijentalnim uzorcima ili tkane od prirodnih vlakana kao što su vuna ili pamuk. Boho tepisi često su šareni i s uzorkom, dodajući toplinu i udobnost unutrašnjosti. Lagane i prozračne čipkaste zavjese, lanene zavjese i prekrivači sa šarenim uzorcima odličan su način da dovršite svoj boho aranžman. Također imajte na umu deke s uzorkom koje možete prekriti na stražnjoj strani kauča ili staviti na policu stolića za kavu i posegnuti za njima kad se ohladi. 

Provjerite koje deke i prekrivače ćete pronaći u trenutnoj Pepco ponudi.

Boho stil u interijerima savršeno je rješenje za one koji cijene slobodu, kreativnost i eklektičnost. Bilo da uređujete spavaću sobu ili dnevni boravak u boho stilu, svakako koristite prirodne materijale, različite dizajne i boje te osobne detalje – naći ćete ih mnogo po povoljnim cijenama u trgovinama Pepco. Zahvaljujući tome, stvorit ćete prostor koji će biti i funkcionalan i pun života i karaktera.