Popis sadržaja:

  1. Poklon za baku, poklon za djeda
  2. Ideje za zajednički poklon za bake i djedove za blagdane
  3. Poklon za baku za blagdane
  4. Poklon za djeda za blagdane
  5. Čestitka kao poklon za baku za Božić
  6. Okviri za fotografije kao poklon djedu
  7. Osobni poklon za baku i djeda za blagdane

Priprema poklona baki i djedu za Djeda Mraza ili Božić velika je prilika da probudimo kreativnost kod djece i naučimo ih vrijednosti darivanja. Pokazat ćemo kako uključiti najmlađe u proces stvaranja, od izbora ideje, preko realizacije, do darivanja, kako bi ova obiteljska tradicija za njih postala nezaboravno iskustvo i prilika da izraze svoje osjećaje prema djedovima i bakama.

Uskoro će biti vrijeme Božića koje sva djeca vole. Vrijedno je naučiti našeg mališana da poklone nije samo ugodno primati, već i davati. Mala djeca vrlo su željna uključiti se u božićne pripreme i pripremu darova. Često provodimo blagdane s obitelji, dobro je uvjeriti dijete da s nama pripremi poklon za baku i djeda za blagdane. Kako mu u tome pomoći i koje ideje predložiti?

Poklon za baku, poklon za djeda

Poklone koje pripremamo s djecom za bake i djedove mogu se izraditi ručno ili se mogu kupiti. Međutim, važno je da su prikladni za određenu osobu i pogode ukusu osobe. Nitko ne voli poklone koji pokazuju da su kupljeni u hodu i bez brige o preferencijama primatelja. Ponekad silom želimo kupiti nešto vrlo originalno, ali istina je da su to obično klasični darovi koji se ispostavljaju pun pogodak.

Prije nego što počnete tražiti poklon, razmislite želite li dati zajednički poklon za svoje bake i djedove za blagdane ili kupiti nešto odvojeno i individualno za svakog od njih.

Božićni dar zamotan u papir, vezan mašnom i ukrašen kolačićem.

Ideje za zajednički poklon za bake i djedove za blagdane

Ako ste odlučili da biste radije kupili jedan božićni poklon za baku i djeda, odaberite nešto što će se oboma svidjeti. To može biti stvar povezana s njihovim zajedničkim životom, interesima ili uspomenama. Koji zajednički poklon za bake i djedove za blagdane odabrati od unuke ili unuka?

  • Album s obiteljskim fotografijama – svi se ponekad vole prisjećati lijepih trenutaka iz prošlosti. Ako imate još vremena, možete kupiti fotoalbum i razviti fotografije koje ćete staviti u njega.
  • Set zdravih poslastica – davanje baki i djedu košaricu zdravih grickalica, voća, a možda i vitaminskih pripravaka koje koriste bit će izraz zabrinutosti za njihovo zdravlje.

Zajednički pokloni za baku i djeda su dobra ideja, ali kupnja zasebnih poklona također ima smisla. Uostalom, svaka osoba ima svoja invidividualna interesovanja i želje koje se mogu ostvariti tijekom blagdana.

Poklon za baku za blagdane

Gotovo svaka baka rado će vidjeti cvijeće – posebno one u teglici koja će očarati oko mnogo duže od buketa. Što će još biti korisno kao poklon za baku za Božić?

  • Tekstil – mekana deka ili ukrasni jastuk koji možete staviti ispod leđa su sitnice koje će vašu baku učiniti sretnom i budu korisne u svakodnevnom životu. Ako ste više za praktičan poklon za svoju baku za Božić, to bi moglo biti to.
  • Set za ručno pletenje – ako vaša baka nema problema s vidom i voli kukičanje ili pletenje, set šarenih prediva zasigurno će njoj dobro doći.
  • Božićna šalica – to je sjajna ideja za poklon za vašu baku za Božić! Šalica s božićnim motivom neće samo ukrasiti interijer, već će biti i praktična za svakodnevno korištenje. U PEPCU možete pronaći širok asortiman šalica s božićnim motivima.

Pepco infografika Ručno izrađeni darovi za bake i djedove za Božić.

Poklon za djeda za blagdane

Djedovi, koji su strastveni  kućni majstori, rado će vidjeti set novih alata. Što će još biti dobro kao poklon za djeda za Božić? Ideje mogu biti različite:

  • Božićne čarape – debele i tople! Pokloni za djeda za blagdane mogu biti tematski i praktični.
  • Nešto ukusno – možda pikantni kolačići ili čokoladice?
  • Topli džemper – može biti s ukrasnim blagdanskim motivom.

Mnoge od navedenih ideja za poklon za baku i djeda za blagdane možete pronaći u Pepco! A na koji način dijete može obilježiti svoju prisutnost kod spremljenog poklona? Sigurno će djed i baka biti sretni da kreativno zamotaju poklon. Pepcoponuda uključuje ne samo ukrasni papir za pakiranje poklona, već i ukrasne dodatke – razne mašne, šljokice i vrpce u mnogim bojama. Neka naš mališan dobrovoljno ukrasi poklon pakiranje bez nametanja vlastite vizije – to je, uostalom, njegov doprinos božićnom poklonu za bake i djedove. Međutim, možda će biti potrebna pomoć pri potpisivanju – ispunjavanje darovne kartice zadatak je roditelja ili starije braće i sestara.

Čestitka kao poklon za baku za Božić

Obitelj daje baki božićni dar.

Bake su obično veliki ljubitelji umjetničkog stvaralaštva svojih unuka. Nerijetko je najljepši poklon za njih ručni rad djeteta.

Kako pomoći djetetu da probudi kreativnost i pripremi nešto zanimljivo za baku? Čestitka će biti dobra ideja, ali napravljen na nekoliko načina – ne samo s bojicama. Zahvaljujući širokom rasponu školskog pribora dostupnog u Pepco, možete kombinirati različite plastične oblike i kombinirati, na primjer, boje s olovkama.

Vrijedno je potaknuti dijete da doda elemente gumba, šljokica ili drugih malih predmeta određenog oblika koji mogu dati stvarno zanimljiv vizualni efekt. Mališani su toliko inventivni da će ih sigurno znati koristiti. Ako ne – vrijedno je sugerirati da ih čestitka predstavlja nasamo s djedom i bakom – sigurno će poboljšati raspoloženje svake bake.

Okviri za fotografije kao poklon djedu

Bake i djedovi također vrlo cijene kreativnost svojih unuka. Međutim, u većini domova češće se biraju praktični pokloni. Kako to uskladiti? Okvir za fotografije s ukrasima koje je izradila ruka unuka zasigurno će zadovoljiti djedovo srce. Gotovi okviri za slike– u različitim varijantama i dimenzijama – mogu se kupiti u Pepco. Osim toga, dijete može ukrasiti rub okvira, na primjer lijepljenjem srca ili izradom ukrasa sa šljokicama. Unutra se može nalaziti zajednička fotografija djeteta s djdeom i bakom – najbolje je da odabere fotografiju koju želi pokloniti.

Osobni poklon za baku i djeda za blagdane

Kada želimo odabrati vrlo personalizirani dar, možemo se sjetiti jastuka, majice ili šalice s natpisom ili fotografijom. Zajedno s djetetom biramo fotografiju ili natpis koji bi trebao biti na daru, na primjer „Za baku Marinu“ ili „Za djeda Jozo“. Gotovi jastuci ili šalice dostupni su u trgovini Pepco. Postoje mnoge tiskare koje će nam pomoći prenijeti fotografiju ili natpis na površinu stvari koju ćemo dati kao dar. Djetetu je vrijedno ostaviti izbor – neka odluči kako bi jastuk ili šalica trebali izgledati, u kojoj boji bi natpis trebao biti i što točno propovijedati. Dijete će biti ponosno na svoju odluku, a mi ćemo biti ponosni na njegovu neovisnost.

Priprema poklona baki i djedu za Djeda Mraza ili Božić uz sudjelovanje djeteta nije samo prilika za razvoj kreativnosti i manualnih vještina najmlađih, već i dragocjeno vrijeme provedeno na zajedničkim obiteljskim aktivnostima.

U Pepco vjerujemo da su najbolji pokloni oni napravljeni srcem. Pomažući djeci u stvaranju poklona kreiranih njihovim rukama, učimo ih ne samo o vrijednosti davanja, već i o važnosti obiteljskih tradicija i međugeneracijskog povezivanja. Ova mala umjetnička djela, nastala s ljubavlju i predanošću, zasigurno će bakama i djedovima donijeti osmijeh i emociju, biti izraz posebnih osjećaja i stvarati nezaboravne uspomene. Pozivamo sve roditelje da tijekom ovog posebnog blagdana iskoriste naše savjete i ideje kako bi zajedno sa svojom djecom stvorili nešto zaista posebno za svoje najmilije.