Popis sadržaja:

  1. Dekoracije za jesenske prozore
  2. Dekoracije za jesenski stol
  3. Ideje za jesenske ukrase za dnevni boravak i spavaću sobu
  4. Jesenski ukrasi ispred kuće
  5. Sažetak

Jesen je vrijeme kada nam priroda daje jedinstveno bogatstvo boja i uzoraka. Ovo je savršeno vrijeme za uvođenje toplih i udobnih ukrasa u vaš dom koji odražavaju ljepotu ovog doba godine. Od dekoracija prozorskih klupica, preko udobnog tekstila, do dekoracija ispred vašeg doma… Evo nekoliko inspirativnih ideja koje će vam pomoći da stvorite jesensku atmosferu u svakom kutku vašeg doma. 

Dekoracije za jesenske prozore

Unutarnje prozorske klupe izvrsno su mjesto za izlaganje sezonskih ukrasa. Dekoracije jesenskih prozorskih klupa mogu biti jednostavne i glamurozne, ovisno o vašem stilu i raspoloživom prostoru.

Što možete staviti na prozorsku klupu? 

  • Bundeve – male bundeve u raznim bojama i oblicima klasičan su element jesenskih ukrasa. 
  • Stakleno posuđe s žirom, kestenom i grančicama s obojenim lišćem – odaberite stakleno posuđe u različitim visinama i ispunite ga “jesenskim darovima”. Možete izraditi jesenski buket od grančica i lišća.
  • Svijeće i svijećnjaci – stavite na prozorsku klupu nekoliko mirisnih svijeća u toplim nijansama, kao što su narančasta, smeđa ili tamnocrvena. Možete ih staviti na ukrasne stalke ili ih staviti u svjetiljke ili na svijećnjake.
  • Biljke – odaberite biljke u tegli koje cvjetaju u jesen, poput vrijeska ili ukrasnih trava. Dodajte posude u prirodnim bojama kako biste naglasili jesenski karakter ukrasa.

Dekoracije za jesenski stol

Jesensko uređena kuhinja sa suhim lišćem, bundevom i cvijećem

Stol je središnja točka mnogih kućnih aktivnosti, pa je vrijedno pobrinuti se za njegov jesenski raspored. Jesenski ukrasi za stol mogu dodati toplinu i udobnost obrocima i obiteljskim okupljanjima.

Što možete staviti na stol? 

  • Ukrasne grančice – stvorite trsku od sezonskog lišća, grančica i šišarki. Možete im dodati male bundeve, sušeno voće i svijeće. Postavite ga na sredini stola.
  • Nadstolnjake i salvete – odaberite tkanine u jesenskim bojama kao što su tople smeđe, narančaste, crvene i zlatne. Nadstoljnaci i salvete u ovim bojama naglasit će atmosferu jeseni.
  • Zdjele s jesenskim delicijama – na stol stavite zdjele sa sezonskim voćem poput jabuka ili krušaka i orašastih plodova. Ne samo da će dodati boju, već će i uvesti prirodni element u ukras.

Ideje za jesenske ukrase za dnevni boravak i spavaću sobu

Jesen je vrijeme kada dani postaju kraći, a večeri hladnije, stoga je vrijedno pobrinuti se za ugodnu atmosferu kod kuće. Tekstil kao što su deke, prekrivači i jastučnice, mogu biti praktični jesenski ukrasi koji će promijeniti unutrašnjost dnevnog boravka i spavaće sobe, donoseći toplinu i udobnost interijerima.

Deke su osnovni element jesenskih ukrasa. U dnevnom boravku mogu se elegantno rasporediti na kauč ili fotelju, spremne za omatanje u hladnim večerima. Odaberite deke izrađene od mekih, udobnih materijala kao što su vuna, runo ili gusto pamučno tkanje. Boje koje dominiraju jeseni su nijanse smeđe, narančaste, crvene i zlatne. 

Prekrivači su još jedan element koji će biti savršen i za dnevni boravak i za spavaću sobu. Mogu se staviti na krevet u spavaćoj sobi ili na kauč u dnevnom boravku, stvarajući dojam luksuza i udobnosti u jesenskom izdanju. Prekrivači također mogu biti praktičan dodatak – štite namještaj od prljavštine i trošenja, a istovremeno dodaju karakter interijeru. Pri odabiru prekrivača obratite pažnju na materijale i uzorke – debeli, tkani prekrivači u jesenskim bojama ili s motivima listova bit će savršen izbor.

Jastučnice su mali, ali značajan ukrasni element koji se lako može mijenjati ovisno o sezoni. U jesen je vrijedno odabrati navlake od prirodnih materijala kao što su lan, pamuk ili vuna, koji će unijeti toplu i ugodnu atmosferu u unutrašnjost. Jastučnice mogu imati različite teksture – od glatkih, preko vezenih do ukrašenih resama ili gumbima. Uzorci inspirirani prirodom, poput lišća, drveća ili životinja, bit će savršena dopuna jesenskom aranžmanu.

Nemate ideju za jesensko uređenje doma? Pronađite inspiraciju u ukrasima od Pepco

Pepco infografika jesenje dekoracije

Jesenski ukrasi ispred kuće

Dekoracije ispred kuće mogu značajno utjecati na izgled cijele nekretnine, uvodeći jesenski ugođaj od samog ulaza.

  • Vijenac za vrata – možete ga napraviti sami od grana, lišća, šišarki, žireva i malih bundeva ili kupiti gotov vijenac. To je klasičan jesenski ukras za vrata!
  • Slaganje bundeva – stavite bundeve različitih veličina i boja na stepenice, oko ulaznih vrata ili na trijem. Dodajte im nekoliko lonaca vrijeska ili krizanteme.
  • Svjetiljke i lampioni – postavite nekoliko svjetiljki ili lampiona sa svijećama ispred vrata. Navečer će stvoriti toplu i ugodnu atmosferu.
  • Rasvjeta – objesiti led svjetla u toplim bojama na drveće i grmlje ispred kuće. Uz stazu koja vodi kući možete postaviti i solarne svjetiljke.
  • Podloga za dobrodošlicu – zamijenite standardnu podlogu onom s jesenskim motivom. To može biti uzorak s lišćem, bundeve ili tople jesenske boje.

Sažetak

Jesenski ukrasi odličan su način za unošenje topline i udobnosti u vaš dom. Bilo da se radi o jesenskim ukrasima na prozorima, stoliću, pred vratima ili pred kućom, jesenske ideje za ukrašavanje omogućuju kreativne i lijepe aranžmane koji će očarati oči tijekom cijele jeseni. Sve naše ponude po atraktivnim cijenama pronaći ćete u Pepco trgovinama! Zapamtite da je najvažnije da ukrasi odražavaju vaš stil i dodaju sjaj i toplinu vašoj udobnosti doma!