Popis sadržaja:

  1. Prekrasan božićni stol – ukrasi koje ćete pronaći u Pepco
  2. Kakva bi trebala biti dekoracija božićnog stola?
  3. Najljepši ukrasi božićnog stola počinju odabirom stolnjaka
  4. Božićno posuđe – dodajte sjaj svakom interijeru
  5. Koji će ukrasi na božićnom stolu biti najbolji?
  6. Neizostavni ukras za božićni stol: svjetla
  7. Tradicionalni ukras za božićni stol: ukrasne grančice

Upijamo Božić svim svojim osjetilima. Razmaženi smo njihovim jedinstvenim okusima i mirisima, ali i svime što percipiramo očima: šarenim ukrasima, treperavim svjetlima ili svečanom odjećom za članove kućanstva i goste… Prije nego što vi i cijela obitelj počnete gledati kroz prozor prve zvijezde, pobrinite se za originalan i blistav raspored stola za Badnjak. Tražite li blagdansko posuđe i zanimljive ukrase po atraktivnim cijenama? Sigurno ćete pronaći nešto prikladno u Pepco božićnoj kolekciji!

Prekrasan božićni stol – ukrasi koje ćete pronaći u Pepco

Ne osjećate se previše samouvjereno u uređenju interijera? Ukrašavanje stola za Badnjak više te plaši nego što te stavlja u božićno raspoloženje? U Pepco ćete pronaći jedinstvene stolnjake i prostirke za stol, salvete, nadstolnjake, posuđe, svijeće, svjetiljke i još mnogo toga.

Lako možete pronaći jedinstveni stil božićnih ukrasa. Mislite li da što manje, to bolje? Ili će možda ove godine božićni stol biti bogato ukrašen? Sve što trebate, sve što tražite, nalazi se u Pepco. Predbožićna kupnja može se obaviti u jednoj trgovini… barem kada je riječ o ukrasima i darovima!

Evo nekoliko inspiracija za ukrašavanje božićnog stola s Pepco:

  • Tradicionalna odjeća: bijeli stolnjak, crveni ubrusi i ukrasne grančice od jele klasičan su ukras koji će uvijek funkcionirati.
  • Moderan ukras: sivi stolnjak, zlatne salvete i ukrasne grančice od smrekovih grančica moderan su ukras koji će božićnom stolu dati elegantan izgled.
  • Glamurozni stil: crni stolnjak, srebrne salvete i ukrasne grančice od bijelog perja glamurozni su ukras koji će biti savršen za božićnu večeru s najmilijima.

Kakva bi trebala biti dekoracija božićnog stola?

Ukrašavanje stola za Badnjak prekrasna je tradicija koja ima mnoge prednosti.

  • Stvara svečanu atmosferu: lijepo uređen božićni stol jedan je od najvažnijih elemenata božićnog uređenja. Stvara toplu i ugodnu atmosferu koja pogoduje zajedničkom slavlju.
  • To je izraz poštovanja prema tradiciji: to je tradicija koja datira stoljećima. To je način da proslavimo ovaj poseban dan i prenesemo vrijednosti Božića na sljedeće generacije.
  • To je prilika za kreativnost: to je odlična prilika za pokazivanje kreativnosti. Različiti materijali i ukrasi mogu se koristiti za stvaranje jedinstvenog rasporeda.
  • Omogućuje vam da provodite vrijeme zajedno: to je odlična prilika da provedete vrijeme zajedno s obitelji i prijateljima. To možete učiniti uz glazbu i božićna ukusna jela.

Prema tradiciji, stol na Badnjak stoljećima je bio prekriven običnim bijelim stolnjakom, ispod kojeg je stavljeno malo sijena. Zašto takav običaj? Sjeno i skroman stolnjak bez ukrasa trebali su simbolizirati siromaštvo i jednostavnost štale u kojoj je Isus rođen. U mnogim poljskim domovima to je i danas slučaj, iako smo posljednjih godina sve više odlučili razbiti bijelu s različitim vrstama šarenih dodataka.

Dekoracija stola za Badnjak: figurica Djeda Mraza, stolnjak

Najljepši ukrasi božićnog stola počinju odabirom stolnjaka

Ako se pitate kako ukrasiti stol za Božić, počnite s bazom – ključni element je stolnjak ili nadstoljnak. Može biti bijeli, ali božićni stolovi ukrašeni stolnjacima s vezom ili božićnim printom također izgledaju vrlo impresivno.

Stolnjak štiti stol od oštećenja i prekrasna je pozadina za posuđe. Za Badnjak odaberite stolnjak koji će biti ukras sam po sebi. To je najlakši i najjeftiniji način da običnu večeru pretvorite u božićnu večeru.

Ako su blagdani za vas bezbrižno vrijeme i povratak u djetinjstvo, ukrasite stolnjak blagdanskim motivima: sobovi, zvijezde i božićna drvca razveselit će goste i donijeti opuštenu atmosferu u vašu blagovaonicu. Ako je Badnjak elegantna i pomalo formalna večera u vašem domu, odaberite diskretni šarm bijele pjenušave sa srebrom ili zlatom.

U Pepco smo spremni za svaku vašu potrebu za stolnjakom. Naći ćete stolnjake s božićnim motivima, ali i one elegantne, pravokutne, kvadratne i okrugle, žakard i otporne na mrlje.

Što ćete pronaći u Pepco?

  • Bijeli i crveni stolnjaci sa zlatnim ili srebrnim koncem. Koštaju samo 50 PLN, a izgledaju profinjeno i elegantno.
  • Moderan kockasti stolnjak – cijena ovisi o njegovoj veličini i modelu. Za najmanji ćete platiti samo 20 PLN.
  • Prostirke i jastučići s blagdanskim motivima – alternativa stolnjacima i nadstolnjacima! Cijene za ovu vrstu pribora počinju od samo nekoliko zlota!

Salvete bi trebale odgovarati ostatku dekoracije. Mogu se presavijati u božićne oblike, kao što su božićna drvca ili zvijezde.

Pepco infografika o uređenju svečanog stola za Badnjak

Božićno posuđe – dodajte sjaj svakom interijeru

Tradicionalnih 12 božićnih jela treba poslužiti na jedinstven način kako bi se dodatno naglasio njihov svečani karakter. Čini se dobrom idejom nadopuniti božićno posuđe s nekoliko novih, elegantnih elemenata. Božićni ukrasi za božićni stol nisu samo ukrasne grančice ili svijećnjaci, već i impresivna jela za posluživanje hrane i pića.

Božićno posuđe može biti izrađeno od različitih materijala, poput porculana, stakla, kamena ili keramike. Najpopularnije je porculansko posuđe, koje je elegantno i izdržljivo. Staklo je također popularno jer je lagano i prozirno. Kameni i keramički stolni proizvodi otporniji su na oštećenja, ali mogu biti manje elegantni.

Pepco nudi tanjure, zdjele za salatu, vaze i šalice. Možete birati između jednostavnih univerzalnih bijelih jela pogodnih za Badnjak i svakodnevnu upotrebu, kao i ukrašenih jela. Potonji, koji se koristi samo u posebnim prilikama, donijet će još više svečane atmosfere u vaš dom.

Posuđe za Badnjak upotpunjeno je prekrasnim posuđem, staklenkama, limenkama za aromatične kolačiće, kao i dodacima i formama za pečenje koji pekarske proizvode čine fenomenalnim. Dekorativna keramika u zelenim i crvenim uzorcima dodat će energiju i poboljšati raspoloženje na božićnom doručku, čak i ako vrijeme nije svečano izvan prozora.

Prilikom odabira božićnog posuđa vrijedi uzeti u obzir stil uređenja i broj gostiju. Ako imate veliki stol i mnogo gostiju, dobro je odabrati posuđe koje se lako čisti. Ako imamo mali stol i samo nekoliko gostiju, možemo odabrati dekorativnije posuđe.

Božićni interijer i božićni stol s ukrasima i svijećama

Što ćete pronaći u Pepco?

  • Božićne šalice – tražite jeftinu i jednostavnu ideju kako ukrasiti stol za Badnjak? Posegni za Pepco šalicama s božićnim motivima. Kava, sušeni kompot ili čaj s cimetom imat će izniman okus od takvih spektakularnih jela!
  • Tanjuri, tanjuri i zdjele s božićnim motivima – na primjer sa sobovima.
  • Zdjele, pladnjevi i pribor za jelo – božićno posuđe od Pepco je impresivno. Na božićnom stolu naći ćete iznimno impresivan pribor za jelo za salatu, pladnjeve, zdjele za salatu i sve što će vam dobro doći.

Koji će ukrasi na božićnom stolu biti najbolji?

Ako se pitate kako ukrasiti stol za Božić i ne potrošiti previše novca na za to, onda pogledajte naše prijedloge. U Pepco ćete pronaći ne samo posuđe i spektakularne božićne šalice, već i mnoge elemente koji se mogu koristiti pri izradi ukrasnih grančica za stol i dekoracija!

DIY božićni ukrasi: sušeno voće i marshmallows, lampice

Neizostavni ukras za božićni stol: svjetla

Crveno, srebrno, zlatno, bijelo? Svijeće za božićni stol od Pepco savršeno će upotpuniti raspored božićnog stola. Možete posegnuti za svijećama različite visine i debljine kako biste ih učinili svojim ukrasom za stol. Kada kupujete u Pepco, pogledajte gotove svijeće, ukrasi od svijeća i svjetiljke koje pale pravu vatru ili onu koja radi na baterije.

Svečani stol može se osvijetliti ne samo svijećama. Upotrijebite svjetla koja obično objesite na božićno drvce. Rasporedite zavjesu ili niz svjetala na stolnjaku i pogledajte kako raspoloženo osvjetljava svaki detalj dekoracije stola. Božićni stol zablistat će, produbljujući atmosferu radosti i svečane topline.

Prilikom postavljanja svijeća i svjetla na božićni stol, potrebno je imati na umu nekoliko pravila:

  • Sigurnost: Svijeće i svjetla trebaju biti postavljeni tako da ne predstavljaju opasnost od požara. Pazite da ne postavljate svijeće u blizini zapaljivih materijala kao što su stolnjaci ili salvete.
  • Estetika: svjetla trebaju biti postavljena na estetski način. Izbjegavajte preopterećenje stola ukrasima. Također je vrijedno obratiti pozornost na činjenicu da se boje i oblici ukrašavanja podudaraju sa stilom stola.

Evo nekoliko specifičnih inspiracija za postavljanje svijeća i svjetla na božićni stol:

  • Svijeće u svijećnjacima: Postavite veliki svijećnjak s bijelom ili zlatnom svijećom na sredinu stola. Stavite manje svijećnjake s manjim svijećama oko svijećnjaka.
  • Svijećnjak: na stol stavite nekoliko trski od smreke, jele ili borovih grana. Stavite svijeće u različitim bojama u ukrasne grančice na stolu.
  • Svjetla: objesite bijela ili zlatna svjetla na stol. Svjetla se također mogu objesiti na božićno drvce ili druge ukrasne elemente.

Bez obzira na to kako namještate svijeće i svjetla, pobrinite se da božićni stol izgleda toplo i svečano.

Tradicionalni ukras za božićni stol: ukrasne grančice

Iako možete kupiti stolnjake, posuđe, svijeće i sve što vam je potrebno za ukrašavanje božićnog stola u Pepco, možete pokušati sami napraviti ukrasne grančice. Jednostavno je, stavit će vas u raspoloženje radosnog iščekivanja prije Božića, a iznad svega – nitko drugi neće imati takav ukras od grančica! Kako bi vaš blagdan bio još radosniji i čarobniji, pripremite:

  • staklenku bez poklopca,
  • svijeću,
  • vrpcu,
  • srebrne ili zlatne zvijezde, bisere ili umjetni snijeg.

Sve ove proizvode pronaći ćete u Pepco. U trgovini možete kupiti štapiće cimeta i izrezati komad zelene četinarske grančice s božićnog drvca.

Božićnie ukrasne grančice mogu se postaviti na sredinu stola ili na svaku postavku stola. Grančice se mogu izraditi od jele, smreke ili drugih četinjača, kao i božićnih ukrasa poput kuglica, lanaca i čunjeva.

Samo stavite svijeću i zvijezde, bisere ili umjetni snijeg u staklenku. Nježno stavite cimet i grančicu na njih, vežite vrh staklenke božićnom vrpcom. Trebat će vam nekoliko minuta, košta nekoliko zlota i izgleda lijepo. Samo pazite da svijeća ne izgori u potpunosti.

Također možete koristiti čaše s božićnim ukrasom i mala led svjetla. Samo ih uključite i stavite u staklo, omotajte tako da se prekidač s baterijama ne vidi. Staklo se može staviti na tanjur obložen smrekovim grančicama, čunjevima i cimetom. Želite li to učiniti još bržim i lakšim? Stavite… kuglice na božićni tanjur. Oni iz PEPCA odlično će raditi! Osim gore navedenih elemenata, božićni stol može biti ukrašen i drugim božićnim ukrasima, npr. figuricama anđela, Djeda Mraza ili sobova.

Božićni stol središnja je točka kuće za odmor. To je mjesto gdje se cijela obitelj okuplja kako bi zajedno proslavili Božić. Zato je toliko važno da stol bude uredno uređen. Lijepo postavljen božićni stol stvara toplu i ugodnu atmosferu koja pogoduje zajedničkom slavlju. Već znate kako ukrasiti stol za Badnjak. Trebate li dodatnu inspiraciju? Posjetite Pepco online ili stacionarni kako biste vidjeli naše prijedloge i pronašli nešto za sebe među njima!