Popis sadržaja:

  1. Planirajte svoj baby shower korak po korak 
  2. Baby shower pokloni – darovi za bebu i darovi za majku
  3. Praktični pokloni za dijete 
  4. Pokloni za buduću mamu
  5. DIY pokloni – darovi od srca
  6. Iskustva i uspomene na dar

U početku su baby shower bili prilika za pružanje podrške i savjeta budućim majkama, osobito u vrijeme kada informacije o temama vezanim uz majčinstvo nisu bile tako lako dostupne kao danas. Tijekom godina, baby shower su se razvili u svečaniji i radosniji događaj. Trenutno je to prilika ne samo za razmjenu savjeta i iskustava, već prije svega za slobodno slavlje radosnog iščekivanja novog člana obitelji. 

Planirajte svoj baby shower korak po korak 

Baby shower najčešće organiziraju sestre, prijateljice i kolegice žene koja čeka dijete. Idealno vrijeme za organizaciju baby shower obično je posljednje tromjesečje trudnoće (oko 7-8. mjeseca trudnoće), kada se buduća mama još osjeća ugodno, ali je rođenje bebe sasvim blizu. 

Kako organizirati jeftinu zabavu i koje poklone pokloniti budućoj majci?  Da provjerimo!

  • Mjesto slavlja – uzmite u obzir broj gostiju i želje buduće mame. Baby shower se može održati u ugodnoj, domaćoj atmosferi ili nešto više svečanoj, u iznajmljenom prostoru, kafiću ili restoranu.
  • Glavni motiv slavlja – možete se inspirirati omiljenim stvarima, bojama ili aktivnostima buduće majke ili odabrati klasične dječje teme. Najpopularniji motivi su plava i roza boja te cvjetni motivi. Odabir određene teme pomoći će vam da uskladite dekoracije, pozivnice i jelovnike. 
  • Pozivnice trebaju odražavati atmosferu zabave i sadržavati sve potrebne podatke: datum, mjesto, vrijeme i podatke o eventualnim posebnim željama u vezi s darovima. Možete odabrati papirnate ili elektroničke pozivnice, ovisno o vašim željama i stupnju bliskosti sa sudionicima zabave.
  • Dekoracije trebaju biti u skladu s odabranom temom. Možete se odlučiti za kupnju gotovih ukrasa ili ih pripremiti sami, što će zabavi dati osobni pečat. 
  • Jelovnik za baby shower trebao bi biti lagan, djeljiv i jednostavan za jesti u društvu. Naručite catering ili se inspirirajte receptima za mini zalogaje, npr. sendviče, tortilje, voćne ražnjiće i slastice poput kolačića i kremastih slastica u malim čašicama. Na Baby Shower se ne poslužuje alkohol – odaberite svježe sokove, biljne čajeve i kavu s okusom. Kada planirate svoj jelovnik, ne zaboravite uključiti opcije za vegetarijance, vegane i osobe s alergijama na hranu.

Sastavni dio baby showera su sve vrste zabave i izazova. Igre kao što su pogađanje imena bebe, odijevanje lutke na vrijeme ili stvaranje smiješnih pjesama o majčinstvu su sjajne. Ako su vaše gošće iskusne majke, sigurno će htjeti podijeliti svoje mišljenje o majčinstvu – rezervirajte vrijeme za to. Također će biti dobra ideja izraditi knjigu savjeta za buduću majku… ne nužno ozbiljno! 

Baby shower pokloni – darovi za bebu i darovi za majku

Odabir poklona za novorođenče odlična je prilika da budućoj majci pokažete koliko vam je važna. Evo nekoliko ideja za darove, koje uključuju ne samo praktične oprema za bebu, već i darove i suvenire od srca.

Pepco infografika baby shower

Praktični pokloni za dijete 

Darovi iz ove kategorije uvijek su dobrodošli, pogotovo kada pripremaju buduće roditelje za dolazak novog člana obitelji i mogu im olakšati brigu o bebi. 

  • Set za njegu novorođenčeta – sadrži nježnu kozmetiku, termometar za kupanje, mekane ručnike.
  • Ekološke pelene za višekratnu upotrebu – izrađene od visokokvalitetnih materijala, nježne i sigurne za kožu te ekološki prihvatljive
  • Nosiljka ili sling marama za nošenje novorođenčeta – pomaže od prvih dana bebinog života i olakšava njegu bebe.
  • Igračke za djecu – vrijedi birati igračke za bebe one koje potiču i podupiru razvoj mališana, poput mekane senzorne knjige, senzornih kocki, grickalica ili zvečki. 

Pokloni za buduću mamu

Trudnica s osmjehom gleda šarene balone za baby shower

Baby shower nije samo prilika za proslavu nadolazećeg rođenja djeteta, već i trenutak za brigu o budućoj majci. 

  • Poklon kartica za SPA – pružit će budućoj mami trenutak opuštanja i odmora, čime će se lakše pripremiti za razdoblje puno izazova.
  • Elegantna torba za dječji pribor – funkcionalna i moderna u isto vrijeme. Možete kupiti neki od top modela iz ove kategorije (npr. s velikim natpisom “mama”) ili se odlučiti naručiti personaliziranu torbu. 
  • Knjige o majčinstvu – pune praktičnih savjeta i savjeta o brizi za dijete. 

DIY pokloni – darovi od srca

Ručno izrađeni darovi imaju osobni i jedinstveni karakter. Kakav poklon možete sami pripremiti?

  • Ručno rađeni džemperi, kape, čarape – ručno rađena odjeća za bebe, izrađena od meke i za kožu neškodljive pređe (npr. pamuk ili merino).
  • Album za dijete – personalizirani album u koji će mama moći pohraniti važne trenutke i uspomene.
  • Heklane igračke – mekane, sigurne i izrađene s ljubavlju, bit će lijep i jedinstven poklon.

Iskustva i uspomene na dar

Pokloni iz ove kategorije izvrstan su način da budućim roditeljima poklonite nezaboravne uspomene ili vrijedne vještine. Univerzalna ideja za poklon za bebu je vaučer za trudnički termin. Također možete odlučiti svojim roditeljima pokloniti tečaj prve pomoći ili ih pozvati na seriju vebinara posvećenih njezi i odgoju. Koja je vaša ideja za baby shower?