VIŠE ZA MANJE… SVAKODNEVNO!

Kolačiće koristimo za oglašavanje i u statističke svrhe te za prilagodbu ponude vašim potrebama. U pregledniku možete promijeniti postavke u bilo kojem trenutku, prihvaćanjem ili odbijanjem nekih od datoteka. Ako koristite ovu web stranicu bez mijenjanja postavki preglednika, snimat ćemo i imati pristup podacima (kolačićima) u memoriji vašeg krajnjeg uređaja (računalo, mobilni telefon itd.) za već navedene svrhe. Više informacija možete pronaći u našim Pravilima o privatnosti.

POLITIKA PRIVATNOSTI INTERNETSKIH USLUGA


PEPCO CROATIA D.O.O.

Vrijedi od 25. svibnja 2018.

Ova politika privatnosti uključuje podrobne informacije o obradi osobnih podataka koje prikuplja tvrtka Pepco Croatia d.o.o. pri svakom posjetu njezinoj internetskoj stranici.

1. Voditelj vaših osobnih podataka

Pepco Croatia  d.o.o., D.T.Gavrana 11, 2 kat, Zagreb

2. Službenik za zaštitu podataka za grupaciju Pepco i njegovi podatci za kontakt

Svi subjekti grupacije Pepco imenovali su službenika za zaštitu podataka kojemu se mogu obratiti za sva pitanja koja se odnose na obradu osobnih podataka i ostvarivanje prava vezanih uz obradu podataka.

Ako se želite obratiti službeniku za obradu podataka za grupaciju Pepco, poslužite se sljedećim podatcima:

Adresa:  Daniel Wieszczycki

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Pepco Poland Sp. z o. o., ul. Strzeszyńska 73 A, Poznanj

E-mail: iodo@pepco.eu

3. Koja je svrha obrade vaših osobnih podataka?

3.1 Za posjet našim internetskim stranicama uglavnom nije potrebno pružiti osobne podatke.

3.2 Kada se koristite našim uslugama, prikupljamo informacije o interakciji između Korisnika i Usluga te sadržaja, uključujući: informacije o uređaju i prijavi, što su tzv. zapisničke datoteke sustava koje uključuju datum, vrijeme posjeta, IP broj uređaja kojim se povezuje te podatci o statistici pregleda Usluga, internetski promet prema i od određenih internetskih stranica. Svrha gore navedenih aktivnosti razvoj je Usluga i njihovo prilagođavanje potrebama Korisnika. Podatci se također mogu upotrijebiti za svrhe direktnog marketinga. Podatci zabilježeni u zapisničkim datotekama poslužitelja nisu povezani s određenim osobama koje se koriste Uslugom Sustava i njima se ne koristi Voditelj obrade podataka za identifikaciju Korisnika.

3.3 Nadalje, vaši se podatci također mogu obrađivati uz vaš izričit pristanak u svrhu slanja newslettera u okviru direktnog marketinga. Više informacija u Pepco newsletteru o politici privatnosti.

4. Koliko se dugo čuvaju vaši osobni podatci?

4.1 Vezano za usklađivanje sadržaja Usluga Voditelja s vašim interesima, otkrivanje botova i zlouporabe te statističko mjerenje i razvoj usluga, slanje oglasa prilagođenih vašim interesima putem Usluga i izvan njih, vaši će se podatci obrađivati sve dok se ne uloži prigovor odnosno dok ne otkažete korištenje uslugama Voditelja obrade podataka.

4.2 Podatci će se obrađivati u marketinške svrhe (newsletter). Vaše ćemo podatke obrađivati dok ne povučete odobrenje za takvu obradu.

5. Koja je pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka?

5.1 Vezano za usklađivanje sadržaja usluga Voditelja obrade s vašim interesima, otkrivanje botova i zlouporabe te statistička mjerenja i razvoj usluga te u nekim slučajevima marketinške svrhe, vaši će se podatci obrađivati sukladno članku 6. stavak 1. točka f) Uredbe (EU) 2016/679 Europskoga parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti fizičkih osoba u pogledu obrade osobnih podataka i slobodnog kretanja tih podataka te ukidanja Direktive 95/46 / EZ (GDPR) (opravdani interes voditelja). Opravdani interes voditelja sastoji se od prilagodbe formulacije Voditeljevih usluga, primjerice internetskih usluga vašim potrebama, osiguravanja sigurnosti tih usluga i stalnog razvoja Voditeljevih proizvoda i pružanja oglasa prilagođenih vašim interesima u Uslugama i izvan njih.

5.2 Vaš dobrovoljni pristanak pravna je osnova za obradu vaših osobnih podataka za marketinške svrhe (newsletter).

6. Zahtjevi za otkrivanje podataka

6.1 Obrada podataka u svrhu prilagodbe sadržaja internetskih stranica Voditelja vašim interesima, otkrivanja botova i zlouporabe u Voditeljevim uslugama, statistička mjerenja i razvoj administrativnih usluga nužni su za pružanje visoke kvalitete Voditeljevih usluga. Neprikupljanje osobnih podataka u te svrhe može onemogućiti ispravno pružanje usluga.

6.2 Pružanje osobnih podataka za marketinške svrhe (newsletter) je dobrovoljno. 

7. Kome se prenose vaši osobni podatci?

7.1 Vaši se podatci mogu prenijeti subjektima koji obrađuju osobne podatke na zahtjev Voditelja, primjerice pružateljima IT usluga, marketinškim agencijama - ti subjekti obrađuju podatke prema dogovoru s voditeljem i samo u skladu s Voditeljevim zahtjevima.

7.2 Vaši se podatci mogu pripremiti i za subjekte koji su ih ovlašteni primati u skladu s primjenjivim zakonskim odredbama, npr. tijela nadležna za provođenje zakona u slučaju da nadležni organ zatraži podatke sukladno važećim zakonskim odredbama (npr. u svrhu kaznenog postupka u tijeku).

8. Prijenos podataka izvan Europskog gospodarskog prostora

Vaši se podatci neće prenositi ni u jednu treću zemlju izvan Europskog gospodarskog prostora.

9. Kakva su vaša prava vezana za obradu osobnih podataka?

Vaša su prava vezana za vaše osobne podatke koje obrađujemo sljedeća:

● pravo na zahtijevanje da se podatci isprave

● pravo na brisanje podataka (u određenim situacijama)

● pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu zaduženom za zaštitu osobnih podataka

● pravo na ograničavanje obrade osobnih podataka.

Također možete ostvariti sljedeća prava vezano za svoje podatke koji se obrađuju na temelju pristanka ili unutar okvira pružene usluge (podatci potrebni za pružanje usluge):

● pravo povlačenja suglasnosti u okviru obrade podataka koje ga pokriva. Povlačenje suglasnosti ne utječe na zakonitost obrade izvršene u skladu s pristankom prije nego što je povučen.

● pravo na prijenos osobnih podataka odnosno na primanje vaših osobnih podataka od Voditelja u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu. Podatke možete poslati drugom voditelju podataka.

Za ostvarenje gore navedenih prava molimo da se obratite Službeniku za zaštitu osobnih podataka na iodo@pepco.eu.

10. Podatci o kolačićima

10.1 Tijekom korištenja Voditeljevim uslugama vaša je anonimnost sačuvana dok ne odlučite drugačije. Informacije sadržane u datotekama zapisnika (primjerice IP adresa) i koje proizlaze iz općih načela o internetskim vezama Voditeljeve usluge upotrijebit će za tehničke svrhe vezane za administraciju poslužitelja. Osim toga, IP adrese služe za prikupljanje općih statističkih demografskih informacija (primjerice o području na kojem je uspostavljena veza).

10.2 Vaš internetski preglednik može spremati kolačiće na tvrdi disk vašeg računala. Datoteke kolačića uključuju informacije potrebne za ispravno funkcioniranje Usluge, posebice one koje zahtijevaju autorizaciju.

10.3 Voditeljeve Usluge pohranjuju kolačiće na korisnička računala kako bi:

• što bolje prilagodile Usluge korisničkim potrebama; primjerice, kako bi vam prikazale popis trgovina u vašem susjedstvu

• izradile statistiku pregleda

• predstavile internetske oglase sa sadržajem koji na najbolji mogući način odgovaraju korisničkim interesima.

10.4 Zbog vijeka trajanja kolačića i drugih sličnih tehnologija, koristimo se dvjema vrstama tih datoteka:

privremenim (kolačići sesije) – privremene datoteke pohranjene na krajnjem uređaju sve do odjave, napuštanja internetske stranice i aplikacije ili napuštanje softvera (internetski preglednik)

trajnim – pohranjeni na krajnjem uređaju korisnika za vrijeme navedeno u parametrima kolačića ili dok ih korisnik ne izbriše.

10.5 Koristimo se sljedećim vrstama kolačića ovisno o njihovoj svrsi:

Datoteke koje osiguravaju sigurnost, a upotrebljavaju se primjerice za otkrivanje zlouporabe

Kolačići izvedbe - omogućuju prikupljanje informacija o načinu korištenja internetskim stranicama

Funkcionalni kolačići - omogućuju „pamćenje“ postavki koje je odabrao Korisnik i prilagodbu korisničkog sučelja, primjerice unutar opsega odabranog jezika ili regije u kojoj Korisnik živi, veličine fonta, izgleda stranice itd.

Kolačići za oglašavanje - omogućuju korisnicima oglašivačke sadržaje prikladnije njihovim interesima; Usluge se koriste internetskim marketingom koji se sastoji od retargetinga. To našim partnerima omogućuje da Korisnicima prikažu oglase na temelju njihovih interakcija sa strankama Usluge. Primjerice, Korisnik koji je pročitao informacije o odjeći tijekom posjeta internetskoj stranici Usluge može naići na oglas za te proizvode na drugim internetskim stranicama.

Statistički kolačići - omogućuju statistički izračun vezan uz internetske stranice i aplikacije.

10.6 Postoji mogućnost konfiguracije vašeg internetskog preglednika koja može onemogućiti spremanje kolačića na tvrdi disk vašeg računala.

10.7 Dodatne informacije o kolačićima i drugim tehnologijama nalaze se na: https://hr.wikipedia.org/wiki/HTTP_kolačići ili u odjeljku za Pomoć u internetskom pregledniku.

11. Ostale informacije

11.1 Voditeljeve usluge mogu se koristiti društvenim dodatcima za drušvene mreže poput Facebooka, Google+, Twittera, Pinteresta. Funkcionalnost koju pružaju ti dodatci omogućuje vam preporuku sadržaja ili dijeljenja na danoj društvenoj mreži. Upamtite da korištenjem tim dodatcima razmjenjujete podatke s danim društvenim portalom. Voditelj ne obrađuje te podatke i nema saznanja o vrsti prikupljenih podataka. Iz tog razloga vas potičemo da se upoznate s propisima i politikama privatnosti vlasnika tih društvenih usluga prije korištenja dodatkom.