VIŠE ZA MANJE… SVAKODNEVNO!

Kolačiće koristimo za oglašavanje i u statističke svrhe te za prilagodbu ponude vašim potrebama. U pregledniku možete promijeniti postavke u bilo kojem trenutku, prihvaćanjem ili odbijanjem nekih od datoteka. Ako koristite ovu web stranicu bez mijenjanja postavki preglednika, snimat ćemo i imati pristup podacima (kolačićima) u memoriji vašeg krajnjeg uređaja (računalo, mobilni telefon itd.) za već navedene svrhe. Više informacija možete pronaći u našim Pravilima o privatnosti.

POLITIKA PRIVATNOSTI INTERNETSKIH USLUGA


PEPCO CROATIA D.O.O.

Vrijedi od 25. svibnja 2018.

Ova politika privatnosti uključuje podrobne informacije o obradi osobnih podataka koje prikuplja tvrtka Pepco Croatia d.o.o. pri svakom posjetu njezinoj internetskoj stranici.

1. Voditelj obrade vaših osobnih podataka

Pepco Croatia  d.o.o., D.T.Gavrana 11, 2 kat, Zagreb

2. Službenik za zaštitu podataka za grupaciju Pepco i njegovi podatci za kontakt

Svi subjekti grupacije Pepco imenovali su službenika za zaštitu podataka kojemu se možete obratiti za sva pitanja koja se odnose na obradu osobnih podataka i ostvarivanje prava vezanih uz obradu podataka.

Ako se želite obratiti službeniku za zaštitu podataka za grupaciju Pepco, poslužite se sljedećim podatcima:

Adresa:  Daniel Wieszczycki

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Pepco Croatia  d.o.o., D.T.Gavrana 11, 2 kat, ZagrebE-mail:  dpo@pepco.eu

3. Koja je svrha obrade vaših osobnih podataka?

3.1 Za posjet našim internetskim stranicama uglavnom nije potrebno pružiti osobne podatke.

3.2 Kada se koristite našim uslugama, prikupljamo informacije o interakciji između Korisnika i Usluga te sadržaja, uključujući: informacije o uređaju i prijavi, što su tzv. zapisničke datoteke sustava koje uključuju datum, vrijeme posjeta, IP broj uređaja kojim se povezuje te podatci o statistici pregleda Usluga, internetski promet prema i od određenih internetskih stranica. Svrha gore navedenih aktivnosti razvoj je Usluga i njihovo prilagođavanje potrebama Korisnika. Podatci se također mogu upotrijebiti za svrhe izravnog marketinga. Podatci zabilježeni u zapisničkim datotekama poslužitelja nisu povezani s određenim osobama koje se koriste Uslugom Sustava i njima se Voditelj obrade ne koristi za identifikaciju Korisnika.

3.3 Nadalje, vaši se podatci također mogu obrađivati uz vašu izričitu privolu u svrhu slanja newslettera u okviru izravnog marketinga. Više informacija u Politici privatnosti o Pepco newsletteru.

4. Koliko se dugo čuvaju vaši osobni podatci?

4.1 Vezano za usklađivanje sadržaja Usluga Voditelja obrade s vašim interesima, otkrivanje botova i zlouporabe te statističko mjerenje i razvoj usluga, slanje oglasa prilagođenih vašim interesima putem Usluga i izvan njih, vaši će se podatci obrađivati sve dok se ne uloži prigovor odnosno dok ne prestanete koristiti usluge Voditelja obrade podataka.

4.2 Podatci će se obrađivati u marketinške svrhe (newsletter). Vaše ćemo podatke obrađivati dok ne povučete privolu za takvu obradu.

5. Koja je pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka? 

5.1 Vezano za prilagođavanje sadržaja usluga Voditelja obrade s vašim interesima, otkrivanje botova i zlouporabe te statistička mjerenja i razvoj usluga te u nekim slučajevima marketinške svrhe, vaši će se podatci obrađivati sukladno članku 6. stavak 1. točka f) Uredbe (EU) 2016/679 Europskoga parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti fizičkih osoba u pogledu obrade osobnih podataka i slobodnog kretanja tih podataka te ukidanja Direktive 95/46 / EZ (GDPR) (legitimni interes Voditelja obrade). Legitimni interes Voditelja obrade sastoji se od prilagodbe formulacije usluga Voditelja obrade, primjerice internetskih usluga vašim potrebama, osiguravanja sigurnosti tih usluga i kontinuiranog razvoja proizvoda Voditelja obrade i pružanja oglasa prilagođenih vašim interesima u Uslugama i izvan njih.

 5.2 Vaša dobrovoljna privola pravna je osnova za obradu vaših osobnih podataka za marketinške svrhe (newsletter).

6. Zahtjevi za otkrivanje podataka

6.1 Obrada podataka u svrhu prilagodbe sadržaja internetskih stranica Voditelja obrade vašim interesima, otkrivanja botova i zlouporabe u uslugama Voditelja obrade, statistička mjerenja i razvoj administrativnih usluga nužni su za pružanje visoke kvalitete usluga Voditelja obrade. Neprikupljanje osobnih podataka u te svrhe može onemogućiti ispravno pružanje usluga.

6.2 Pružanje osobnih podataka za marketinške svrhe (newsletter) je dobrovoljno.

7. Kome se prenose vaši osobni podatci?

7.1 Vaši se podatci mogu prenijeti subjektima koji obrađuju osobne podatke na zahtjev Voditelja obrade, primjerice pružateljima IT usluga, marketinškim agencijama - ti subjekti obrađuju podatke temeljem ugovora s Voditeljem obrade i samo u skladu sa zahtjevima Voditelja obrade. 

7.2 Vaši se podatci mogu pripremiti i za subjekte koji su ih ovlašteni primati u skladu s primjenjivim zakonskim odredbama, npr. tijela nadležna za provođenje zakona u slučaju da nadležni organ zatraži podatke sukladno važećim zakonskim odredbama (npr. u svrhu vođenja kaznenog postupka).

8. Prijenos podataka izvan Europskog gospodarskog prostora

Vaši se podatci neće prenositi ni u jednu treću zemlju izvan Europskog gospodarskog prostora.

9. Kakva su vaša prava vezana za obradu osobnih podataka?

Vaša su prava vezana za vaše osobne podatke koje obrađujemo sljedeća:

● pravo na pristup podacima, uključujući dobivanje kopije

● pravo zahtijevati da se podatci isprave

● pravo na brisanje podataka (u određenim situacijama)

● pravo na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu zaduženom za zaštitu osobnih podataka. U Hrvatskoj, to je Agencija za zaštitu osobnih podataka

● pravo na ograničavanje obrade osobnih podataka.

Također možete ostvariti sljedeća prava vezano za svoje podatke koji se obrađuju na temelju privole ili unutar okvira pružene usluge (podatci potrebni za pružanje usluge):

● pravo povlačenja privole u opsegu u kojem se obrada temelji na privoli. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade izvršene na temelju privole prije njezinog povlačenja.

● pravo na prijenos osobnih podataka odnosno na primanje vaših osobnih podataka od Voditelja obrade u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu. Podatke možete poslati drugom voditelju obrade.

Za ostvarenje gore navedenih prava molimo da se obratite Službeniku za zaštitu osobnih podataka na dpo@pepco.eu.

10. Podatci o kolačićima

10.1 Tijekom korištenja uslugama Voditelja obrade vaša je anonimnost sačuvana dok ne odlučite drugačije. Informacije sadržane u datotekama zapisnika (primjerice IP adresa) i koje proizlaze iz općih načela o internetskim vezama Voditeljeve usluge upotrijebit će za tehničke svrhe vezane za administraciju poslužitelja. Osim toga, IP adrese služe za prikupljanje općih statističkih demografskih informacija (primjerice o području na kojem je uspostavljena veza). 

10.2 Vaš internetski preglednik može spremati kolačiće na tvrdi disk vašeg računala. Datoteke kolačića uključuju informacije potrebne za ispravno funkcioniranje Usluge, posebice one koje zahtijevaju autorizaciju.

 10.3 Voditeljeve Usluge pohranjuju kolačiće na korisnička računala kako bi:

 • što bolje prilagodile Usluge korisničkim potrebama; primjerice, kako bi vam prikazale popis trgovina u vašem susjedstvu

 • izradile statistiku pregleda

 • predstavile internetske oglase sa sadržajem koji na najbolji mogući način odgovaraju interesima korisnika.

 10.4 Zbog vijeka trajanja kolačića i drugih sličnih tehnologija, koristimo se dvjema vrstama tih datoteka:

 privremenim (kolačići sesije) – privremene datoteke pohranjene na krajnjem uređaju sve do odjave, napuštanja internetske stranice i aplikacije ili napuštanje softvera (internetski preglednik)

 trajnim – pohranjeni na krajnjem uređaju korisnika za vrijeme navedeno u parametrima kolačića ili dok ih korisnik ne izbriše.

 10.5 Koristimo se sljedećim vrstama kolačića ovisno o njihovoj svrsi:

 Datoteke koje osiguravaju sigurnost, a upotrebljavaju se primjerice za otkrivanje zlouporabe

 Kolačići izvedbe - omogućuju prikupljanje informacija o načinu korištenja internetskim stranicama

 Funkcionalni kolačići - omogućuju „pamćenje“ postavki koje je odabrao Korisnik i prilagodbu korisničkog sučelja, primjerice unutar opsega odabranog jezika ili regije u kojoj Korisnik živi, veličine fonta, izgleda stranice itd.

 Kolačići za oglašavanje - omogućuju korisnicima oglašivačke sadržaje prikladnije njihovim interesima; Usluge se koriste internetskim marketingom koji se sastoji od retargetinga. To našim partnerima omogućuje da Korisnicima prikažu oglase na temelju njihovih interakcija sa strankama Usluge. Primjerice, Korisnik koji je pregledavao informacije o odjeći tijekom posjeta internetskoj stranici Usluge može naići na oglas za te proizvode na drugim internetskim stranicama.

 Statistički kolačići - omogućuju statistički izračun vezan uz internetske stranice i aplikacije.

 10.6 Postoji mogućnost konfiguracije vašeg internetskog preglednika koja može onemogućiti spremanje kolačića na tvrdi disk vašeg računala.

 10.7 Dodatne informacije o kolačićima i drugim tehnologijama nalaze se na: https://hr.wikipedia.org/wiki/HTTP_kolačići ili u odjeljku za Pomoć u internetskom pregledniku.

 11. Ostale informacije

11.1 Usluge Voditelja obrade mogu se koristiti društvenim dodatcima za drušvene mreže poput Facebooka, Google+, Twittera, Pinteresta. Funkcionalnost koju pružaju ti dodatci omogućuje vam preporuku sadržaja ili dijeljenja na danoj društvenoj mreži. Upamtite da korištenjem tim dodatcima razmjenjujete podatke s danim društvenim portalom. Voditelj obrade ne obrađuje te podatke i nema saznanja o vrsti prikupljenih podataka. Iz tog razloga vas potičemo da se upoznate s propisima i politikama privatnosti vlasnika tih društvenih usluga prije korištenja dodatkom.